witam. chciałbym wyjechać do żony( do holandii ) , dowiedziałem się od kolegi , że jest możliwość , jeżeli będziemy całą rodziną uzyskania mieszkania . Pytanie - Jaki stan jest tych mieszkań i gdzie trzeba zacząć , aby w ogóle je uzyskać.. Gdzie iść ..Mam dwójkę dzieci , słyszałem , że jak przeprowadzasz się z dziećmi to jest wiele takich przywilejów.. dzieci dość duże , więc nie ma problemu.. One też zresztą same chcą się przeprowadzić..
Proszę o szybką odpowiedź , o tym mieszkaniu...
Musiscie mieć wszyscy zameldowanie w NL a dostac mieszkanie to nie ejst tak hop siup!
Trzeba złozyc wnisoek w gminie i..czekac.I z pewnościa to troche potrwa...Najlepiej samemu zacząć szukac czegos do wynajęcia na wolnym rynku(co równa sie z tym ze mieszkania sa drozsze)
_________________ Nikt nam nie będzie mówił jak mamy żyć
Bo nikt za nas nie umrze...
Zgadzam sie z powyzszym postem.Sami jestesmy wpisani od marca 2008 i jestesmy na szarym koncu.Nie wazne ,ze masz dzieci.W moim regionie(Utrecht) sami holendrzy czekaja na takie mieszkanie pare lat.
Na poczatek sam musisz poszukac mieszkania .Potem sie wpisac do jakiejs "spoldzielni" a pozniej zostaje reagowac i czekac...
Powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum