zielonamila
Wysłany: 2008-07-07, 20:33 Ciąża w Holandii
Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa z jakąkolwiek pomocą dla kobiety w ciąży zatrudnionej przez biuro pracy? Chodzi mi o jakiś socjal czy coś w tym stylu. Czy nie ma w ogóle na co liczyc i wracać do kraju. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrowionka
Porównując warunki w szpitalu (zakładając, że masz skierowanie na poród w szpitalu), opiekę medyczną przed porodem i kraamzorg po porodzie ja do Polski bym nie wracał.
zielonamila
Wysłany: 2008-07-08, 14:02
interesuje mnie wszystko zaczynajac od poczatku czy wolno takiej dziewczynie korzystac z opieki medycznej przez caly okres ciazy i pozniej? czy musi sie gdzies dodatkowo ubezpieczyc? czy przysluguje jej jakis zasilek czy cos w tym stylu na okres ciazy? zaznaczam, bo to chyba bardzo wazne-praca przez biuro pracy i mieszkanie wynajmowane tez od nich
z tego co wiew ( moj facet zalatwial ubezpieczenie mojej siostrze, ktora przyjechala juz w ciazy do holandii i zostaje tu na stale), to ma wykupiony specjalny pakiet ubezpieczeniowy, tzn. ten pakiet zawiera opieke przed i po porodzie tzw. kramzorg.
jezeli chodzi o prace przez agencje to moja kolezanke zaraz wyrzucili zeby jej nie palcic.
osoby zameldowane maja prawo do KINDERBIJSLAG i KINDERTOESLAG.
powodzenia zycze w zalatwianiu formalnosci i wszytkiego dobrego z malenstwem
_________________ jestem jedna z tych co nie boja sie zyc
zielonamila
Wysłany: 2008-08-18, 13:04
Dzięki za informacje, a maleństwo naprawdę nie moje Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum