nie... bo sama tak zaczynalam... sa specjalne szkoly, ktore maja programy dla obcokrajowcow... gdzie szkola jest polaczona z nauka jezyka jak i z kierunkiem... sa to szkoly z klasami zwanymi: schakelklas... gdzie uczysz sie jezyka i danego slownictwa potrzebnego do danego zawodu... osobiscie uwazam to sa super polaczenie... poniewaz uczysz sie od razu specjalistycznego slownictwa... nie tylko podstaw... ale to jest moje zdanie...
Masz na myśli ISK? Skoro tak mówisz to pewnie tak jest tylko zwróć uwagę na to, że nie w każdym regionie jest tak samo(czyli taka szkoła)
No ok uczysz się słownictwa do danego zawodu, lecz tak czy tak musisz później robić jeszcze jakiś kurs, studia czy studium... Bo chyba to,że będziesz uczyć się w takiej klasie nie daje Ci dyplomu sekretarki, nauczycielki, dziennikarki czy kogo tam innego...? Bo sam uczyłem sie języka w ISK...
No ale ok, Ty masz swoje zdanie, ja swoje...ale co my mamy do powiedzenia? Wszystko zależy od @mosiaczek co zrobi
_________________ --- AJACIED BEN JE NIET VOOR EVEN - AJACIED BEN JE HEEL JE LEVEN! ---
Masz na myśli ISK? Skoro tak mówisz to pewnie tak jest tylko zwróć uwagę na to, że nie w każdym regionie jest tak samo(czyli taka szkoła)
No ok uczysz się słownictwa do danego zawodu, lecz tak czy tak musisz później robić jeszcze jakiś kurs, studia czy studium... Bo chyba to,że będziesz uczyć się w takiej klasie nie daje Ci dyplomu sekretarki, nauczycielki, dziennikarki czy kogo tam innego...? Bo sam uczyłem sie języka w ISK...
No ale ok, Ty masz swoje zdanie, ja swoje...ale co my mamy do powiedzenia? Wszystko zależy od @mosiaczek co zrobi
tak... to mam na mysli... pewnie nie w kazdym regionie jest... ale coraz wiecej szkol ma takie klasy... poniewaz coraz wiecej obcokrajowcow nie mowiacych w jezyku niderlandzkim...
to zalezy od szkoly... ja akurat dostalam dyplom na poziomie MBO... ale tak jak mowie... zalezy od szkoly i twojego toku nauczania...
mozemy doradzic i podzielic sie naszym doswiadczeniem... oczywiscie, ze ostatecznia decyzja nalezy do mosiaczek...
Jeszcze pozostaje opcja studiowania na jednej z Polskich Uczelni Wyższych w Holandii. Jedna z nich jest w Hadze, a druga w Rotterdamie. Może brzmi to dziwnie: studiować po polsku w Holandii i po ukończeniu mieć dyplom Polskiej Uczelni, ale jest to jakieś rozwiązanie dla osób, które przyjeżdżają i nie mają ochoty tracić czasu na naukę języka, bo np. za kilka lat będą znowu mieszkać w Polsce. Ich ofertę można sprawdzić na stronach: www.rotterdam.edu.pl i
www.studiapolonijne.pl.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum