Gdzie powinna sie uczyć osoba która ma 18 lat i w Polsce skończyła 2kl technikum jezeli ma zamiar zamieszkać w nl.wiem ze powinna iść do szkoły w której najpierw będzie sie uczyła języka a co dalej może ktoś wie czekam i z góry dziękuje
powinna isc... tyle, ze takiej szkoly dla osoby pelnoletniej nie ma... w momencie ukonczenia 18 roku zycia nie podlegasz obowiazkowi nauki... wiec i nie ma takich szkol z ISK...
pozostaje ci nauka jezyka... czyli zrobienie kursu... i zapisanie sie do szkoly gdzie od poczatku bedziesz sie uczyc...
hmm nie rozumiem jeżeli mam 18 lat to wiem ze nie mam obowiązku chodzić do szkoły ale jeśli wyrażam taką zgodę i chcę dalej sie kształcić to nie mam dal mnie szkoły w Holandii ? jeśli mógłbyś to prosił bym abyś to określił bardziej dokładnie .czy jest jakiś odpowiednik w Holandii polskiego technikum czy istnieje możliwość kontynółowania tam dalszej nauki np jeżeli skończyłem 2 kl technikum to czy w Holandii mogę iść od razu do 3kl jeżeli język znam od czego powinienem zacząć jeżeli chce sie dalej uczyć tylko ze w Holandii
POZDRAWIAM
hmm nie rozumiem jeżeli mam 18 lat to wiem ze nie mam obowiązku chodzić do szkoły ale jeśli wyrażam taką zgodę i chcę dalej sie kształcić to nie mam dal mnie szkoły w Holandii ? jeśli mógłbyś to prosił bym abyś to określił bardziej dokładnie .czy jest jakiś odpowiednik w Holandii polskiego technikum czy istnieje możliwość kontynółowania tam dalszej nauki np jeżeli skończyłem 2 kl technikum to czy w Holandii mogę iść od razu do 3kl jeżeli język znam od czego powinienem zacząć jeżeli chce sie dalej uczyć tylko ze w Holandii
POZDRAWIAM
mysle, ze nie mozesz isc do 3 klasy... poniewaz system nauczania wyglada tutaj inaczej...
po drugie nikt nie da 18 latka do klasy z 14, 15 latkami...
jedyna mozliwoscia jest chodzenia do szkoly dla doroslych... gdzie bedziesz od nowa zaczynal kierunek...
wszystko wygladaloby inaczej gdbys mial 14 a 15 lat...
szczerze mowiac to nie wiem... bo nie chodzilam do takiej szkoly... i nie mialam z tym stycznosci...
tryb moze byc dzienny... jak i zaoczny... z tego co wiem... tyle, ze zaoczne wygladaja tutaj inaczej... wtedy chodzisz 4 dni do pracy i jeden dzien do szkoly... gdzie praca, ktora wykonujesz musi byc zwiazana z kierunkiem na ktory jestes zapisany...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum