Holadnia Dla Poloni
e-holandia.info  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Same problemy z wynajmem
Autor Wiadomość
mandarynka00 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2008-01-24, 23:38   Same problemy z wynajmem

Witam wszystkich.Chciałabym uzyskać od was jakąś pomoc.Mój problem,a właściwie nasz (mieszkam z narzeczonym)polega na tym,że poszukujemy mieszkania lub domu do wynajęcia,ale nie może my znalezć.Kiedy już nadarza się jakaś oferta,dzwonię,pytam i zawsze ta sama odpowiedz,nie możemy pomóc.Pracujemy przez Adecco,więc nie mamy kontraktu.Kiedy pytają skąd jesteśmy (rozmawiamy zawsze po angielsku)i usłyszą że z Polski to ta sama odpowiez.Zapisaliśmy się do Woonpartners,mamy czekać,może do roku,dwóch coś dostaniemy.Vb&t nam odmawia i inne biura też.Powiedzcie gdzie mogę szukać ogłoszeń od osób prywatnych i czy mamy szanse dostać kredyt na kupno domu pod hipotekę.Jesteśmy tutaj już prawie rok i chcemy zostać.Pomóżcie,proszę jeśli możecie.Z góry serdecznie wam dziękuję.Buzka!

alicja2911 
moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2008-01-25, 06:55   

Sprobuj przez www.marktplaats.nl i www.funda.nl i w gaztech lokalnych.Tylko nie wiem w jakim stopniu znasz jezyk Holenderski.Podaj jeszcze ogloszenie na polska strona pol-ned tam oglaszaja sie Holendrzy i Polacy
Ogolnie z mieszkaniami jest krucho tutaj.A probowaliscie przez "makelara"?Jakies prywatne biuro?
Pozdrawiam

mandarynka00 

Wysłany: 2008-01-25, 10:33   

Na fundzie i marktplaats jestem codziennie i tak jak powiedzialas jest ciezko.Probujemy przez maklerow ale tez jest ciezko,jak nie holenderski paszport to kontrakt lub 4.000e na koncie.Nie rozumiem tego.Mój holenderski w dalszym ciągu jest na etapie nauki.Srawdze na pol-ned ktory mi podalas.Dziekuje Ci bardzo :) :mrgreen: :mrgreen:

Italania 

Wysłany: 2008-01-25, 10:50   

Glowa do gory,nie zalamuj sie.Uda Ci sie,tak jak nam.Troche cierpliwosci.My tez dlugo szukalismy,ale udalo sie,przez marktplaats.Nie mamy stalych umow,pracujemy przez Olympie.Ale paszporty musielismy pokazac calej klatce,skad jestesmy,bo niektorych narodowosci nie chcieli w sasiedztwie.Moze muszisz podwyzszyc cene wynajmu.My za kawalerke(studio) 27 mkw. placimy 595 E +prad,gaz,internet.Sporo ale coz,jesli taniej jest bardzo trudno,no i mamy wlasny kat.
Wytrwalosci i powodzenia zycze!

ajax4ever 

Wysłany: 2008-01-25, 12:29   

Spróbuj bardziej particulier szukać. Wcale nie jest powiedziane, że w ten sposób można tylko i wyłącznie oferty na krótki czas znaleźć. Po prostu zależy na kogo trafisz i jak z nim się dogadasz. Jeden będzie wymagał kontraktu, a drugi może nie i będzie zadowolony jeżeli pieniądze będą po prostu na czas wpływały na jego konto. Poszukaj ofert 'particulier' na marktplaas.nl lub poprzez Google takimi terminami jak; nazwa miasta+ woning huren (particulier), goedkoop woning huren... itp. Myślę, że w ten sposób możesz coś znaleźć, a jak też się nie powiedzie... to niestety nie mam pojęcia.

Powodzenia :->

...::: Real Ajacied :::...

mandarynka00 

Wysłany: 2008-01-25, 13:10   

Dziękuję wam bardzo za pomoc,będę sprawdzac nadal codziennie,moze akurat cos...sie trafi. Powiem wam szczerze ze juz sie zaczynam powoli zalamywac.Szukamy juz 4 miesiac i nic... :cry: :cry:

Slawko i Anicia 
Slawko i Anicia

Wysłany: 2008-01-27, 00:40   A moze w innym mieście ???

Hej,

ja pracuję w Helmond ale mieszkam w Eindhoven. Słyszałem że jest źle z mieszkaniami w całej Holandii więc jak przyjechaliśmy we wrześniu to szukaliśmy w obu miastach i braliśmy to co się tarfiło. Po 2 dniach - mieliśmy szczęście. Na www.marktplaats.nl - trzeba się było śpieszyć z telefonami no i ja miałem kontrakt, który musiałem pokazywać. I zakotwiczyliśmy w większym ale też droższym Eindhoven. Płacimy za dużą kawalerkę aż 800 EUR ale jest koło dworca więc jak żona bierze auto to mogę do pracy jechać pociągiem (co 15 min pociąg). Poza tym moja agencja zwraca za dojazdy - w 100% zarówno pociąg jak i auto się zwraca. A w Eindhoven łatwiej było o pracę dla żony.

Może to też jest metoda - szukać w sąsiednim mieście ???
Jak coś usłyszę od ludzi z Helmond to dam znać, ale oczywiście nie wiążcie jakiejś nadziei z tym.

Pozdr.

Slawko

mandarynka00 

Wysłany: 2008-01-27, 12:37   

Dziękuję Ci bardzo.My szukam wszędzie,Eidhoven,Helmond,Mierlo,Venlo i tak dalej.Codziennie odwiedzam marktplaats,funde i inne strony.Może akurat.Jeśli byś coś słyszał to byłoby miło :D

alicja2911 
moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2008-01-27, 15:23   

A takie cos?znalazlam http://www.polned.net/polska.htm
Czesto tam sa ogloszenia :lol1:Dzial nieruchomosci
Moze komus sie przyda
Pozdrawiam

Slawko i Anicia 
Slawko i Anicia

Wysłany: 2008-01-28, 21:48   ogłoszenie o mieszkaniu, chociaż w Venlo

Sprawdźcie ogłoszenie (chociaż to Venlo) i w ogóle sprawdzajcie to forum, bo dość dobrze działa.

http://www.niedziela.nl/forum/viewtopic.php?t=6820

Pozdrawiam

Slawko

adikow 

Wysłany: 2008-06-19, 09:28   

tu jest fajna stronka http://www.remax.nl

Odpowiedz do tematu