witam,
mam pytanko. chcę wynająć mieszkanie, ale wszędzie gdzie się dowiaduję potrzebny jest kontrakt z wysokością miesięcznych dochodów. pracuję przez uitzendbureu i na umowie jest tylko stawka godzinowa. i jest to umowa na określony czas. może ktoś się orientuje czy jest jakaś agencja przez którą mogę wynająć mieszkanie (mając taką umowę)? może są jakieś inne możliwości?
z góry dziękuję za pomoc.
pozdrawiam.
dostaje tygodniowe...i to uzaleznione jest od ilosci przepracowanych godzin. co tydzien otrzymuje inna kwote, wiec w sumie moje miesieczne dochody sa rozne w kazdym miesiacu...
Przedstaw trzy ostatnie (tj. z ostatnich trzech miesięcy), policz średnią arytmetyczną i na podstawie tej średniej staraj się o mieszkanie.
Jeśli umowę masz na czas określony dłuższy niż rok, nie powinno być problemów.
ok sprobuje w ten sposob. mam teraz umowe na pol roku. po tym czasie moge podpisac na nastepne pol... moze sie uda.
dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam:)
Skoro Twój zakład pracy podpisuje umowy na pół roku, może warto postarać się o tzw. promesę (intentie declaratie), gdzie pracodawca oświadcza, że po upływie bieżącej umowy o pracę ma zamiar podpisać kolejną - wtedy podniesiesz swoją wiarygodność.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum