Holadnia Dla Poloni
e-holandia.info  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
czego brakuje?
Autor Wiadomość
lenka105 

Wysłany: 2007-12-14, 13:25   czego brakuje?

Jeśli chodzi o sklepy, wiem ze w NL są polskie sklepy z żywnością, a ja zajmuję się handlem odzieżą i w zwiazku z tym mam małe pytanko...
Jakiego rodzaju towarów brakuje w Waszej okolicy? A moze tego rodzaju sklepów u was dostatek???
Będę wdzięczna za każdą wypowiedź.

teresa turkot 
teresa

Wysłany: 2007-12-14, 15:53   konkurencja

he,he, czy w Holandii mozna zarobic na polskiej odziezy w to watpie, tu kazda narodowosc ma swoje sklepy, a Polacy jeszcze kupuja w RP albo z drugiej reki, nie wiem nawet czy warto ryzykowac, moze inni maja odrebne zdanie w tym temacie, pozdrawiam i zycze sukcesu ! Teresa

ajax4ever 

Wysłany: 2007-12-14, 15:59   Re: konkurencja

teresa turkot napisał/a:
he,he, czy w Holandii mozna zarobic na polskiej odziezy w to watpie, tu kazda narodowosc ma swoje sklepy, a Polacy jeszcze kupuja w RP albo z drugiej reki, nie wiem nawet czy warto ryzykowac, moze inni maja odrebne zdanie w tym temacie, pozdrawiam i zycze sukcesu ! Teresa

Mi tez sie wydaje ze nie mozna, nie tylko wydaje ale jestem prawie ze pewien :) Z tego co wiem to niektore polskie sklepy kupuja odziez za granica. Uhmm kojarze taka Pania chyba z Kolobrzegu ktora ma tam swoje sklepy z odzieza plus do tego latem ma rowniez stoiska nad morzem i z tego co wiem to przywozi odziez z; Czech, niektorych czesci Francji i Wloch, uhmm nie wiem do konca skad jeszcze. Pozatym odziez mozna najlepiej produkowac i oczywiscie kupowac w panstaw gdzie jest produkcja tania, czyli rozne pansta Azjatyckie. Tak czy tak odziez z Polski nie jest wedlug mnie oplacalnym biznesem...

...::: Real Ajacied :::...

lenka105 

Wysłany: 2007-12-14, 17:28   

Nieprecyzyjnie się wyraziłam- to nie jest polska odzież, tylko chińska, wietnamska i turecka- ale wybieram tylko rzeczy naprawdę dobrej jakości.
Nie pochodzą one z najwyższej półki, ale ich jakośc jak juz wspomniałam jest bardzo dobra, a cena równa jest połowie ceny odziezy polskiej produkcji.
Stąd pomysł otwarcia sklepu w Holandii- słyszałam ze ceny odzieży w NL są dużo wyższe niż w Polsce.W zwiazku z tym proszę Was o pomoc - muszę zdobyć informacje jak wygląda to w rzeczywistości, co mniej więcej ile kosztuje.
Bo moze nie ma sensu się tym kłopotać i po przyjexdzie po prostu zatrudnie się w jakiejs firmie, ale niewatpliwie nie ma to jak na swoim...

ajax4ever 

Wysłany: 2007-12-14, 17:33   

lenka105 napisał/a:
Nieprecyzyjnie się wyraziłam- to nie jest polska odzież, tylko chińska, wietnamska i turecka- ale wybieram tylko rzeczy naprawdę dobrej jakości.
Nie pochodzą one z najwyższej półki, ale ich jakośc jak juz wspomniałam jest bardzo dobra, a cena równa jest połowie ceny odziezy polskiej produkcji.
Stąd pomysł otwarcia sklepu w Holandii- słyszałam ze ceny odzieży w NL są dużo wyższe niż w Polsce.W zwiazku z tym proszę Was o pomoc - muszę zdobyć informacje jak wygląda to w rzeczywistości, co mniej więcej ile kosztuje.
Bo moze nie ma sensu się tym kłopotać i po przyjexdzie po prostu zatrudnie się w jakiejs firmie, ale niewatpliwie nie ma to jak na swoim...

na koncu sama sobie dalas odpowiedzic...nie oplaca sie w to bawic... tzn wiesz zawsze mozna odtworzyc jakas dzialalnosc, lecz odziez nie ejst dobrym pomyslem. w Holandii mozna czesto kupic lepsza lub tak samo fajna odziez za nizsza cene a szczegolnie kiedy sa zimowe lub letnie obnizki, do tego jest duzo rynkow, miejsc gdzie mozna tanio kupic fajne ciuchy i jak wspominalem w samych sklepach sa rzeczy lepsze(dlatego ze bardziej urozmaicone,kazd moze znalezc cos dla siebie) i czesto nawet tansze, wiec to ze w Holandii jest odziez 2 razy droga napewno nie jest prawda :)

lenka105 

Wysłany: 2007-12-14, 18:04   

Dziękuję za pomoc. :lol1:

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2007-12-14, 18:08   

Dwa tygodnie temu niedaleko mnie(Limburg)otworzyli jeden z największych targów w Holandii pod dachem.Rzeczywiście jest wszystko w bardzo przystępnych cenach.Np dżinsy po 9-12 euro,koszulki po 5.markowe perfumy(ponoć oryginalne) od 25 euro.Aby otworzyć sklep chyba trzeba byłoby jakiegoś ciekawego pomysłu.Pozdro.

[ Dodano: 2007-12-14, 18:12 ]
A ostatnio zamknęli mi polski sklep spożywczy.chyba za małe zainteresowanie było.Szkoda.

lenka105 

Wysłany: 2007-12-14, 18:16   

Pomysłu i góry kasy...jednakowoż mam mozliwość sprzedazy towaru w podobnych cenach, stąd trudno mi odstąpić od realizacji mojej koncepcji.
Teraz wszystko zależy od tego, ile nerwów będzie mnie to kosztowało :lol1: :lol1: :lol1:
W kazdym razie dziękuje za Wasze opinie, łatwiej jest żyć ze świadomością że w razie czego jest na kogo liczyć.
Pozdrowionka dla wszystkich!!!

[ Dodano: 2007-12-14, 18:19 ]
A jak się nie uda, to najwyzej dam ogłoszenie "hydraulik szuka pracy"... szybko się uczę :)

MARZENA1969 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2007-12-14, 19:41   

Uwazam , ze nie masz co bawic sie w handel odzieza ...
Tu naprawde mozna kupic eleganckie i markowe ubrania za bardzo male pieniadze , zwlaszcza kiedy sa wyprzedaze :)
Z towarami chinskimi i tureckimi mozesz co najwyzej wynajac jakies stoisko na rynku , mysle , ze Turcy i Arabowie z pewnoscia cos by kupili , jezeli ceny bylyby przystepne , bo maja wielodzietne rodziny i kazdy cent sie dla nich liczy..
Przemysl to dobrze.
Pozdrawiam

alicja2911 
moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2007-12-14, 19:45   

Mnie rowniez sie wydaje ,ze tutaj kupisz fajne ciuchy za grosze.
Czesto w H&M ALBO W C&A sa promocje gdzie tanio kupisz ciuchy dobre gatunkowo.
A jezeli chodzi o ubrania ,ktore chcesz sprzedawac to u nas sprzedaja je na marku (taki ryneczek).
Zreszta wiele ludzi kupuje na wehkamp i jak sa promocje to i markowe ciuszki mozna kupic za tanioche.
Ale na tych markach mozesz powalczyc
pozdrawiam

Królik 
Administrator

Wysłany: 2007-12-14, 19:47   

albo w Cool Cat :niemoge: :niemoge: :niemoge:

ajax4ever 

Wysłany: 2007-12-14, 19:48   

alicja2911 napisał/a:

Zreszta wiele ludzi kupuje na wehkamp

Zgadza sie :mrgreen: Nie spotkalem sie juz dawno z tak dobrym i bogatym serwisem :)

alicja2911 
moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2007-12-14, 19:51   

W CC troche sie pogorszylo ,wcale nie jest tak tanio Pawelku 8)

lenka105 

Wysłany: 2007-12-14, 19:58   

To co, komu cieknie spod zlewu??? :lol1: :lol1: :lol1:

regenboog 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-12-14, 21:25   

Lenka105 juz Ci odpowiadam.Czego tu nie moge kupic...takich dzinsow jak w Polsce.Nie tylko,ze cena jest atrakcyjna(60zl)to maja idealny fason.Tutaj jak dopne sie w pasie,to w biodrach odstaja jak balony.A kiedy dobrze opinaja biodra-nie dopinam sie :lol1: .A te z Polski sa idealne,kazde inne kolory,kieszenie,lamowki itp.Patrzylam na metki,chyba sprowadzane z Wegier.No i staniki wyformowane tutaj za 12-15 euro(sa i drozsze)a w Polsce 12-15 zlotych.I jeszcze majtki tanga fajnie zmiejszaja tylek.A tu tylko stringi albo "namioty"...paskudztwo :mrgreen:

Odpowiedz do tematu