Holadnia Dla Poloni
e-holandia.info  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
czego brakuje?
Autor Wiadomość
alicja2911 
moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2007-12-14, 22:20   

Stringi sa fajne.A nie patrzysz czasami w hunkemoller?
Zaraz pomyslicie,ze mam jakas manie ze znizkami.Ale tam tez jak dobrze trafisz ,dobierzesz cos za rozsadna cene.Poza tym sa bardzo wytrzymale i dobrze sie pierze wszystko i nie niszcza sie tak szybko.
A dzinsy tez ostatnio w Polsce kupilam takie zwykle i masz racje,ze lepiej tam dopasujesz .
sobie .Tutaj tez mam ten problem jak nie w pasie, :twisted: to w nogawkach
pozdrawiam
lenka105 u nas pod zlewem hmmm moze jakas robota sie znajdzie hehe

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2007-12-15, 00:02   

A właśnie jakiś hydraulik szukał pracy :D

regenboog 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-12-15, 07:04   

alicja2911 napisał/a:
Stringi sa fajne.A nie patrzysz czasami w hunkemoller?
Zaraz pomyslicie,ze mam jakas manie ze znizkami.Ale tam tez jak dobrze trafisz ,dobierzesz cos za rozsadna cene.Poza tym sa bardzo wytrzymale i dobrze sie pierze wszystko i nie niszcza sie tak szybko.
A dzinsy tez ostatnio w Polsce kupilam takie zwykle i masz racje,ze lepiej tam dopasujesz .
sobie .Tutaj tez mam ten problem jak nie w pasie, :twisted: to w nogawkach
pozdrawiam
lenka10
5 u nas pod zlewem hmmm moze jakas robota sie znajdzie hehe

Tak,stringi sa fajne na randke.Na codzien wole cos bardziej komfortowego co nie wrzyna sie w tylek,tanga.W Polsce piekne,z koronkami,falbankami,kokardkami,w roznych kolorach.Tu nie widzialam :)

lenka105 

Wysłany: 2007-12-15, 17:54   

Żarty żartami, ale tutaj juz się nie da wytrzymać!!!
Co kilka dni biegam do ZUSu albo urzędu skarbowego, bo przypomnieli sobie cos sprzed kilku czy kilkunastu miesięcy, a jak się później okazuje- albo to była pomyłka, albo nikt nie wie po co zostałam wezwana...mówię Wam, coraz mniej we mnie patriotyzmu i z kazdym dniem mam dosyć tego "kraju czubków"....
:1:

regenboog 

Wysłany: 2007-12-15, 19:48   

Lenka,jakie zarty???Serio pisze.

Jesli chodzi o biurokracje,pomylki,to musze Cie rozczarowac.Tu nie jest innaczej.Tez sie zdarzaja czesto.Balagan tu jest niesamowity.Sama sie przekonasz. 8)

lenka105 

Wysłany: 2007-12-15, 19:54   

:-(

Koza 
Administrator

Wysłany: 2007-12-16, 08:59   

Cytat:
Jesli chodzi o biurokracje,pomylki,to musze Cie rozczarowac.Tu nie jest innaczej.Tez sie zdarzaja czesto.Balagan tu jest niesamowity.Sama sie przekonasz. 8)
Jest trochę inaczej - mianowicie decyzja urzędnika nie jest ostateczna, można rozmawiać i nierzadko przekonać, że urzędnik nie ma racji (o ile samemu ma się rację). Nie ma czegoś takiego jak "interpretacja urzędu skarbowego". No i 90% spraw załatwia się listownie lub przez telefon (po angielsku też można).

Pozdrawiam.

regenboog 

Wysłany: 2007-12-16, 09:58   

Jasne,listownie i przez telefon.Od roku dostaje listy od adwokata z Niemiec zadajacego zaplaty za Lego,ktore zamawialam+kary.Wysylam mu kopie wplaty,rozmawiam z pracownikami Lego w Holandii,nadal upieraja sie,ze nie moga odnalezc przelewu.W zeszlym roku i w tym zostaje wprowadzona w blad prze pracownikow IB Groep,przez co moj syn nie dostaje pol roku pieniedzy.Dostaje list z Justycji z zadaniem wplacenia zaleglej sumy(nie wiem za co???)a po tygodniu list z przeprosinami-pomylka.Przykladow moglabym podac mnostwo.Wiec nie mow mi,ze tu nie ma balaganu i pomylek.Co z tego,ze kiedys w koncu uda ci sie cos odkrecic.Takie sytuacje bardzo mnie stresuja,a te wiadomosci przychodza zazwyczaj w weekend.Nie tylko ja doswiadczam tych problemow.Zdarzaja sie tu na porzadku dziennym.No moze Ty jestes wyjatkowym szczesciarzem...

alicja2911 
moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2007-12-16, 20:18   

lenka105 napisał/a:
Żarty żartami, ale tutaj juz się nie da wytrzymać!!!
Co kilka dni biegam do ZUSu albo urzędu skarbowego, bo przypomnieli sobie cos sprzed kilku czy kilkunastu miesięcy, a jak się później okazuje- albo to była pomyłka, albo nikt nie wie po co zostałam wezwana...mówię Wam, coraz mniej we mnie patriotyzmu i z kazdym dniem mam dosyć tego "kraju czubków"....
:1:

Jezeli chodzi o te wspaniala instytucje jaka jest ZUS ,to my kazdego roku spedzamy tam wakacje.Albo system nie przyjal czegos,albo jakas pani czegos nie wprowadzila.
Szkoda slow ,bajzel i tyle.
Ale nie mysl,ze tutaj to bajka.
Tak samo tutaj czasami sie nabiegasz .
Pozdrawiam

ajax4ever 

Wysłany: 2007-12-16, 20:45   

Nabiegasz lub nadzwonisz.. ja nie moge najbardziej z tego ze zanim gdzies sie dodzwonisz to lacza cie 1000 razy :P Najpierw z tym, potem z tamtym...on mowi ze ta osoba sie tym zajmuje wiec laczy dalej i ciagle zle :D Ehh Holland :P a numerki 0900 nie sa takie tanie, szczegolnie jak dzwonisz z kom :P ( oczywiscie wiekszosc bior to 0800, lecz roznego rodzaje sieci gdzie dzwonisz o pomoc to boom 0900 i 0,50 centow za minute plus koszta za kom...zonk) :)

...::: Real Ajacied :::...

lenka105 

Wysłany: 2007-12-17, 19:11   

Przerażacie mnie...

teresa turkot 
teresa

Wysłany: 2007-12-17, 19:29   

nie jest tak zle, wszedzie mozna mailowac a nie wzbogacac sieci tel, zwlaszcza komorkowce, pozdrowienia, Teresa :mrgreen:

ajax4ever 

Wysłany: 2007-12-17, 21:17   

teresa turkot napisał/a:
nie jest tak zle, wszedzie mozna mailowac a nie wzbogacac sieci tel, zwlaszcza komorkowce, pozdrowienia, Teresa :mrgreen:

Jasne ze mozna i czekac czasami 3-5 dni na odp :D Ale nie przejmuj sie...nie ejst najgorzej :mikolaj:

...::: Real Ajacied :::...

lenka105 

Wysłany: 2007-12-17, 21:32   

No i to jest wielki +.
Tutaj nie ma tak łatwo...Kilkanaście dni temu zadzwonili z ZUSu, żebym złożyła korektę deklaracji za maj 2006 (!), można było wysłać przez internet bezpośrednio do systemu albo faksem.
No więc moja księgowa wysłała do systemu korektę deklaracji wiele dni temu i nic.
Po tygodniu znowu tel., że Zus nic nie ma na ten temat, bo system księguje po kilku dniach i zeby wysłać faks.
Wysłałysmy faks pod podany nr i okazało się, ze dokument trafił do pokoju nr 217, gdzie zapomniany przeleżał kilka dni, potem znowu tel. od pani z pok.nr 218- nie ma korekty, są kłopoty...
Po interwencji księgowej, a później mojej, dokument się znalazł, a pani z pokoju 218 podniesionym tonem oznajmiła, że to nie jest zabawa i że dokumenty należy najlepiej składać osobiście.
Na pytanie dlaczego podano nam błędny nr faksu oraz dlaczego , skoro juz tak się stało, kolezanka z pokoju obok nie pofatygowała się aby podać papierek, pani nie umiała odpowiedzieć.
Po co więc umozliwiają składanie mailem czy faksem, skoro potem nie umieją tego ogarnąć??? :-x :-x :-x

[ Dodano: 2007-12-17, 21:35 ]
Proszę Was, nie odbierajcie mi nadziei, że gdziekolwiek mozna normalnie zyć i nie nabawic się wrzodów zołądka...

teresa turkot 
teresa

Wysłany: 2007-12-18, 16:10   

i znowu zawinil czlowiek , jakis nierozgarniety a nie przepisy czy mozliwosci ,- pozdrawiam Teresa :wisielec:

Odpowiedz do tematu