Wysłany: 2008-02-20, 20:45 Rozliczenia Podatkowe w holandi
Firma D&K
Rozliczamy z podatku holenderskiego skutecznie i profesjonalnie.
Dojazd do Klienta na terenie całej holandi
Kontakt telefoniczny (0031)651668381 lub (0031)626537438
Nr Gg 6650686
Tak to jest dobra cena za ta usługę , przeważnie firmy pobierają 10% od odzyskanego podatku , radził bym jednak dowiedzieć się czy nie pobierają za dojazd do klienta , miałem już taki problem z firma która po rozliczeniu wystawiła dodatkowa fakturę 45€ za dojazd . jeżeli jest to tylko 25 € , to jest o.k.
Dopytałam się wszystkiego . Więc 25 E to jest jedyny koszt, jaki ponosimy, ale przy dalszej odległości do rozliczenia musi być ok. 10 osób (do mnie by mieli jakieś 150 km ).
Wysłany: 2008-03-24, 15:53
Witam,
ja też chcę rozliczyć się z podatku zapłaconego w Holandii. Czy ta firma rozlicza też osoby, które są już w kraju?
Drugie pytanie dotyczy dokumentów potrzebnych do rozliczenia z holenderską skarbówką. Wysłałam zgłoszenie do biura rozliczającego podatek, konkretnie do firmy BAVARIA consulting z Włocławka. W necie jest na temat tej firmy wiele pozytywnych komentarzy. Czy ktoś już korzystał z jej usług?
Wracając do tematu- czy potrzebuję rzeczywiście najpierw rozliczyć się z polskim US żeby ubiegać się o zwrot podatku z Holandii??? Dostałam całą masę dokumentów do wypełnienia a m. in. Zaświadczenie/ kraje UE/EOG, które ma zostać poświadczone przez polską skarbówkę. Pani z biura BAVARIA uprzedziła mnie, że najpierw muszę rozliczyć się w Polsce a dopiero później starać się o zwrot podatku z Holandii. Trochę to dla mnie dziwne, bo osoby z którymi pracowałam nie rozliczały się nigdy w kraju a z Holandii zwrot podatku otrzymywały co roku.
Może jest ktoś kto potrafi bardziej naświetlić mi tę sprawę.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
_________________ Zachowuj się normalnie, to wystarczająco szalone...
grubyy
Wysłany: 2008-08-13, 20:25
Mnie rozliczał TAX-POL z Wrocławia - szybko i profesjonalnie, pieniądze dostałem po kilku tygodniach. POLECAM!!! www.Tax-Pol.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum