Powstał nowy dział a więc pierwszy rozpocznę aby pokazać o co chodzi w tym dziale
Na początku życia w Holandii korzystałem z sieci T-Mobile płaciłem abonament 25 euro brutto i miałem 150 minut na rozmowy.
Od około roku korzystam z sieci KPN mobiel płacę 42 euro brutto i mam do wykorzystania 325 minut na rozmowy + sms.
Teraz najważniejsze porównanie i dlaczego polecam KPN:
1. Zasięg - w T-Mobile bardzo często traciłem zasięg nawet we własnym domu w KPN jeszcze mi sie to nie zdarzyło
2. SMS- KPN w cenie abonamentu, T-Mobile za każdy sms była dodatkowa opłata
3. Dzwonienie na zagranicę jak i z - KPN wszystko odliczane z abonamentu, T-Mobile każdy impuls dodatkowa opłata
4. Nie wykorzystane kwoty - KPN suma nie wykorzystanych kwot sie sumuje z każdym miesiącem, T-Mobile tylko ostatni miesiąc reszta przepada
Podsumowując zauważam więcej plusów w sieci KPN niż T-Mobile i polecam ją innym użytkownikom, jeśli ktoś miał doświadczenia z którymś z tych usługodawców o wypowiedzenie swoich doświadczeń
Ja mam abonament z Vodafonu.2 letni.1-sze osiem miesięcy 8,75 później 17,50.Za granicę ściąga z abonamentu ale za każde połączenie trzeba zapłacić ok.70 centów.Więc jak dzwonić to trzeba rozmawiać dłużej żeby się opłaciło.W abonamencie 100 min a więc nie tak wiele.Zasięg super.No i aparat praktycznie każdy za darmo(chyba oprócz nowej Nokii z nawigacją)
prawde mowi(nie dlatego,zebym sie bala ).Zawsze jak bylismy gdzies na parkingu albo w garazu nawet u siebie to zasieg byl zerowy.
Duzo osob kupuje tez Lebare bo podobno rozmowy do Polski sa bardzo tanie.
Duzo osob kupuje tez Lebare bo podobno rozmowy do Polski sa bardzo tanie.
To prawda ja sam mam drugi telefon z kartą Lebary i jak potrzebuję pilnie zadzwonić do Polski to jej używam.Z T-Mobile nie mam żadnych doświadczeń,przekazuję jedynie co mój sąsiad mówił.On jest takim typowym Holendrem skąpiradełkiem szukającym oszczędności gdzie się da.I właśnie o niskie ceny taryf mu chodziło.O zasięgu nie mówił nic.Ja często korzystam z jego rad i źle na tym przeważnie nie wychodzę.Pozdrowienia.
mruwa_ Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 24 Maj 2007 Posty: 80 Skąd: Rotterdam / Gliwice
Wysłany: 2008-02-06, 16:54
Witam,
to rzeczywiscie sie oplaca! Ja mam ogolnie telfort ktory niby tez jest polaczony z KPN-em, ale od czasu do czasu poprostu na caly dzien znika mi zasieg i sie nie ga nigdzie zadzwonic! Jeeeju, jak ja sie wtedy denerwuje, bez komorki to jak bez nogi!!
Ja w Telforcie na poczatku placilem 43 euro (dlatego ze bralem nowy telefon) za 400 darmowych minut + 200 na domowe wieczorami po 20:00 i do tego mialem jeszcze 120 darmowych smsow. Sms-y do Polski normalnie szly z puli do wykorzystania, jednak minuty nie, naliczali dodatkowe impulsy (te drozsze )
A sama karta SIM jakby ktos chcial to kosztowala mnie (poniewaz teraz wzialem sama, bez telefonu) 23 euro i wzialem 300 darmowych minut i 90 sms-ow.
My też mamy dodatkową kartę lebary na dzwonienie do Polski ( 9 eurocentów za min na tel stacjonarny)
Na Holandię używamy vodafone i jeszcze nie było powodu do narzekań...
Ps.Paweł a mówiłeś że mozilla wykrywa popełnione błedy
A Ty walnąleś takiegooo byka i do tego go zacytowałeś hehehe
_________________ Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu
_________________ Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu
Tez polecam Vodafone -jestem szczesliwa posiadaczka abonamentu w sieci Vodafone.Zasieg-nie narzekam jest ok .Jak dostane rachunek, to tez mam nadzieje ,ze nadal bede polecac
Pozdrawiam
honoratka
Wysłany: 2008-08-07, 06:22
mathnl napisał/a:
Ja mam abonament z Vodafonu.2 letni.1-sze osiem miesięcy 8,75 później 17,50.Za granicę ściąga z abonamentu ale za każde połączenie trzeba zapłacić ok.70 centów.Więc jak dzwonić to trzeba rozmawiać dłużej żeby się opłaciło.
Jeśli zadzwonisz przez numer dostępowy 0656008902 a potem numer do Polski 0048... i na końcu # to ściągnie Ci tylko z darmowych minut, bez żadnych dodatkowych opłat.
A jak to jest z kartami prepaidowymi? Dopiero zacznę swoją holenderską przygodę i nie chcę się pakować w abonamenty (w necie widziała, że komórę można już za 50 euro kupić w sklepie, bez simlockow i innych takich).
Po holendersku na razie umiem powiedzieć "dzień dobry", więc odpada mi buszowanie po stronach operatorów...
Macie jakieś doświadczenia w tej materii? Bardzo o jakieś sugestie I najlepiej żeby były tanie stawki na komórki do Polski
Hej.Komorke mozesz juz od 40 e kupic(a nawet i taniej) i to w spozywczym sklepie np AH ,razem z numerem i 5 e na rozmowy.(z tzw starterem)
Tutaj link do przykladowej oferty http://telecom.ah.nl/ahm/RAPRL/AH-Mobiel/1005.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum