Holadnia Dla Poloni
e-holandia.info  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
otto?
Autor Wiadomość
mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-02-18, 21:21   

Mój kolega przyjechał wczoraj pod Rotterdam z firmą Otto.Właśnie do mnie dzwonił i pytał się o nią.Prawdę mówiąc słyszałem o Otto różne opinie zarówno dobre jak i złe.Na razie nic mu nie mówiłem.A może ktoś z forumowiczów miał okazję pracować przez tę firmę????

Królik 
Administrator

Wysłany: 2008-02-19, 07:52   

mathnl, ja jakoś nie słyszałem dobrej opinii o tym biurze chyba że od szefów :wink:
znasz jakie hasło reklamowe ma Otto werkt voor twee
Ale twój kolega stracić nie powinien(ale musi sie z tym liczyć) ale na pewno zarobi na tym właściciel otto :wink:
tutaj masz stare ale ciągle aktualne opinie http://free4web.pl/3/2,77...CAC0B2D365CA0FE i w internecie jest dużo opinii na temat tej firmy ale ciężko doszukać sie coś dobrego
Pozdrawiam

Miro66 
Miro66

Wysłany: 2008-02-19, 09:08   

mozesz tez zobaczyc na : www.oszukany.pl

Duuvelke 
JuniorAdmin

Pomogła: 16 razy
Wysłany: 2008-02-19, 12:52   

a moja kumpela pracuje w Otto... w wakacje bedzie rok... i jest bardzo zadowolona z pracy... jedynym minusem jest ilosc godz... czyt. wiecej niz 40 tygodniowo...

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-02-19, 22:41   

Dzięki za odpowiedzi.Na razie nie ma wyjścia musi pracować.Podpisał kontrakt na pół roku.A jak będzie źle to poszukam mu może czegoś u siebie.Choć z pracą ciężko,szczególnie teraz w okresie zimowym.

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-02-19, 22:44   

Królik napisał/a:
werkt voor twee
Ale o co z tym hasłem chodzi??Pracuj za dwóch czy za 2 euro???? :cry: :cry: :cry:

Królik 
Administrator

Wysłany: 2008-02-20, 07:27   

mathnl napisał/a:
Pracuj za dwóch
:wink:

mruwa_ 

Wysłany: 2008-02-21, 19:31   

a ja mam pytanie, odnosnie tego kontraktu.
to ze podpisal na pol roku to go zobowiazuje do przepracowania tego pol roku?? przeciez istnieje cos takiego jak wypowiedzenie miesieczne czy dwu. czy to akurat takiego czegos nie obejmuje??

Pozdrowki

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-02-21, 22:35   

Niestety nie wiem.Nie wypytywałem go o szczegóły.Ale przy najbliższej okazji zapytam.Na razie tak czy tak chce pracować.Może sie poszczęści.zobaczymy co będzie po miesiącu-dwóch.Na razie trudno cokolwiek powiedzieć.On zamienił Szkocję gdzie pracował chyba 2 lata na Holandię.Sam jestem ciekaw jakie będzie miał porównanie.Narka.

Przemo 

Wysłany: 2008-02-24, 16:58   

Witam
W przypadku pierwszego konktraktu z firma otto na okres pół roku to okres wypowiedzenia trwa 2 tyg.

powodzenia dla kolegi z firma otto :D

pozdrawiam

Miro66 
Miro66

Wysłany: 2008-03-06, 17:49   

Mathnl jak powodzi sie twojemu koledze ? Ja dzisiaj rozmawialem z bylym pracownikiem tej firmy . Wyjechal do pracy 2 tygodnie temu i mial pracowac jako malarz . Niestety po przyjezdzie okazalo sie ze nie ma pracy . W ciagu 2 tygodni przepracowal 5 dni i to nie jako malarz tylko gdzies przy zieleni miejskiej . Warunki mieszkaniowe byly okropne . Czy byl on jedynym przypadkiem takiego potraktowania ? jezeli nie to takiej firmie nalezy sie :krzeslem:

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-03-06, 18:31   

Niestety jego polski numer nie działa,więc nie mam wiadomości z pierwszej ręki.Ale moja żona rozmawiała z jego mamą w Polsce.Dzwonił do domu i ponoć jest zadowolony.Myślę że na święta się spotkamy w PL.Napiszę wtedy trochę więcej.

alicja2911 
moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2008-03-06, 18:45   

Miro66 napisał/a:
Mathnl jak powodzi sie twojemu koledze ? Ja dzisiaj rozmawialem z bylym pracownikiem tej firmy . Wyjechal do pracy 2 tygodnie temu i mial pracowac jako malarz . Niestety po przyjezdzie okazalo sie ze nie ma pracy . W ciagu 2 tygodni przepracowal 5 dni i to nie jako malarz tylko gdzies przy zieleni miejskiej . Warunki mieszkaniowe byly okropne . Czy byl on jedynym przypadkiem takiego potraktowania ? jezeli nie to takiej firmie nalezy sie :krzeslem:

Nie byl jedynym.Otto ma zla opinie- werbuje osoby do pracy za granica-nie tylko Holandia i czesto taka wycieczka konczy sie niemilo.Najgorsze jest to,ze ludzie zapozyczaja sie w Polsce na wyjazd -jada z mysla,ze sie polepszy w koncu a tu klapa.
Na oszukany.pl nie ma konca skargom,a i na innych forach mozna sobie poczytac co sie dzieje.

Miro66 
Miro66

Wysłany: 2008-03-06, 20:29   

Ja zawsze ostrzegam ludzi przed ta firma , jednak to nie skutkuje . Tym razem będę posiadał dowody w formie omów od 3 byłych pracowników , dwom udało mi się pomoc i zaczynają od poniedziałku normalna prace , niestety jeden zadzwonił do mnie zbyt późno , i właśnie teraz wraca do kraju . W następnym tygodniu będę miał zdjęcia z obrzydłych warunków mieszkaniowych jakie zapewnia firma . Zamieszczę je na forum , może to odstraszy ludzi .

delfinek 
delfinek

Wysłany: 2008-04-06, 21:19   

POMóżCIE!
Mój chłopak pojechał za pośrednictwem OTTO pracować w Holandii. Pracował kilka dni po 4, 5 godzin. Teraz nie ma pracy. A warunki mieszkaniowe koszmarne. Jest tam dużo Polaków, którzy nie mają pracy. Albo kursują po całej Holandii pracując w różnych firmach. Firma dobrze zabezpieczyła się pod względem prawnym... W razie zerwania kontraktu ściąga 500euro. Teraz wiadomo dlaczego tylu Polaków ściąga za granice... jak mogę mu pomóc ściągnąć go oszukanego bez konieczności uregulowania zobowiązania?

Odpowiedz do tematu