A'propos, znacie jakiś dobry sklep (najchętniej wysyłkowy), gdzie można zakupić sprzęt do odbioru telewizji satelitarnej? Ja, jak na razie, najtańszy znalazłem www.dvbshop.net. Wysyłają do Holandii (sklep jest w Niemczech), ale kontakt z nimi jest naprawdę, bardzo trudny (kiedyś zamawiałem trochę sprzętu do pracy i odkręcanie VATu trwało ponad tydzień).
Koza, a co chcesz dokładnie kupić? Czy to ma być do odbioru prywatnego np. polsat cyfrowy? Jak tak to znam gościa który załatwia takie zestawy tutaj na miejscu, numer podałem w pości powyżej.
Ja planuję taki zestaw:
- talerz min. 80 cm (mam dość specyficzny widok na niebo)
- LNB quad
- tuner najchętniej Dreambox, jeśli fundusze pozwolą, jeśli nie, to jakiś wyższy model Echostar
Polsat ew. Cyfra+ to raczej ostateczność, jeśli głód polskiej telewizji na żywo naprawdę da o sobie znać. Celem jest przede wszystkim oglądanie międzynarodowych programów FTA.
Ustawić antenę (jak i wszystko podłączyć) umiem, to akurat nie jest problemem. Chodzi mi o sam zakup komponentów zestawu możliwie wysokiej jakości w możliwie atrakcyjnych cenach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum