Witam
Ostatnio zauważyłem że przybywa nam nowych użytkowników ale tematów poza Szukam pracy nie za bardzo(i to kopia tych samych ogłoszeń z innego forum ) Związku z tym zwracam sie do was z pytaniem czy istnienie tego forum ma sens
Co proponujecie macie jakieś pomysły Proszę o wypowiedzi i głosowanie w ankiecie.
Dziękuję i Pozdrawiam
Jestem zdecydownie za tym by forum istniało nadal.To prawda,że ostatnio jest jakby tutaj ciszej ale w porównaniu z innymi forami(chyba dobrze odmieniłem) zdecydownie wyróżnia się in plus.Trudno mi jednak powiedzieć jakie zmiany powinny zajść.W tym przypadku zdaję się na admina.Pozdro.
Hej, hej, hej, tylko nie zamykać mi tu nic drogi Pawle ;)...
Myślę, że te ogloszenia o pracę są troszkę męczące, ale jeśli tylko komuś mogą pomóc...
Ewentualnie kasować je np po miesiącu o ile to możliwe
Myślę też że powinniśmy zrealizować w końcu te omawiane spotkanie forumowe, co byśmy mogli się lepiej poznać a potem więcej się udzielać na forum ;)...
_________________ Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu
Paweł, nie wiem, jaki masz kontakt z "innym forum", ale ja proponuję następujące zmiany:
- usunięcie ogłoszeń o pracę - od tego są inne fora, gazety z ogłoszeniami itp, a prawda jest taka, że pracę znajduje się aktywnie a nie pasywnie
- rozbudowanie/wypełnienie działu porad (FAQ) - z tego co widzę, na naszym forum siedzą ludzie, którzy do Holandii przyjechali mieszkać i żyć, a nie zarobić kasę i wydać ją w Polsce (dostaję na priv bardzo dużo pytań od osób, które chcą tu przyjechać na stałe - głównie pytają o potrzebne dokumenty)
O ile dobrze pamiętam, zamysłem tego forum było podawanie informacji Polakom mieszkającym w Holandii lub chcącym się tu osiedlić. Ogłoszenia o pracy nie były celem tego forum.
Osobiście nie mam nic przeciwko pracownikom sezonowym (dziś np. jadę pomóc jednemu panu w przeprawach z SVB), niemniej jednak oni mają trochę inne priorytety niż osoby, które zamieszkały tu "na stałe" (w szeroko pojętym tego słowa znaczeniu).
Koza to jest bardzo dobra propozycja , zeby zamieszczac wiecej informacji i zmian w przepisach dotyczacych ludzi pracujacych i mieszkajacych w holandii , ogloszen o prace nie nalezy calkowicie usuwac , tylko zminimalizowac do ogloszen od ludzi ktorzy sa naprawde w trudnej sytuacji . Sadze ze powinno byc wiecej informacji prawnych . Znam wielu ludzi ktorzy pracuja w holandii i chetnie by tam zostali , jednak zniechecaja ich problemy i niewiedza . Ja osobiscie mieszkam w niemczech , ale chyba polowe swojego zycia spedzilem w holandii prywatnie jak i zawodowo . poz. Miro
Myslalem ze administrator powinien ocenic . Napewno slyszales ilu ludzi zostaje oszukanych i nie maja za co wrucic do Polski , ja osobiscie spotykalem sie juz z takimi ktorzy koczowali na stacjach benzynowych , i to wlasnie nazywam trudna sytuacja . Wiem ze to jest forum dla mieszkajacych w holandii , ale czy nie jestesmy wszyscy polakami ?
Ujmę to tak, dzięki temu forum dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy i poznałam Holandię nie tylko jako kraj na mapie. Parę razy pomogliście mi rozwiać moje obawy, odpowiadaliście na nurtujące pytania.
Jasko laik w dziedzinie życia w Holandii podjęłam decyzję o emigracji dzięki forum więc chyba jest sens utrzymywania tej stronki. Co do ogłoszeń trudno, jak na każdym forum zawsze bedzie spam itp.
Szkoda by było rezygnoweać tylko z tego powodu.
To takie moje prywatne zdanie.
A i jeszcze jedno zgadzam się z Kozą, usunąć dział praca, jak ktoś chce to znajdzie ogłoszenia gdzie indziej, a forum z ludźmi którzy żyją w Holandii a nie tylko zarobkują myślę, że jest bardzo ważne.
Ok forum zostaje, prawdę mówiąc po napisaniu posta od razu żałowałem że tak napisałem
Bisurmanica napisał/a:
Ewentualnie kasować je np po miesiącu o ile to możliwe
możliwe i tak będzie
Koza napisał/a:
nie wiem, jaki masz kontakt z "innym forum"
taki że czasami tam zaglądam ale coraz bardziej mniej chętnie
Koza napisał/a:
usunięcie ogłoszeń o pracę
na takie coś chyba nie można się zgodzić, bo ogłoszenia będą wklejane do działu praca i bedzie jeszcze większy bałagan ale.... proponuję następującą zmianę:
- posty w Dziale Targowisko będą czekały na zatwierdzenie Moderatora lub Administratora
aby uniknąć postów typu szukam pracy email@xxx.xx itp. Po to kiedyś został napisany
jakiś regulamin aby forum było przejrzyste
Koza napisał/a:
rozbudowanie/wypełnienie działu porad (FAQ)
Tak jestem jak najbardziej za i proponuję aby użytkownicy wpisywali z jakimi najczęściej się pytaniami(problemami) spotykają o których nie było mowy u nas na forum
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i czekam na dalsze propozycje
Kolega Koza złożył propozycje założenia nowego działu:
Koza napisał/a:
Może przydałby się dział, gdzie będziemy polecać różnych usługodawców, np. dlaczego dany bank jest gorszy niż inny (z własnego doświadczenia), dlaczego w UPC nie należy brać internetu a w @Home można, itp. Chodzi mi o to, że dopóki korzystamy standardowo z usług, wszystko jest git. Ale jak trzeba zrobić jakieś zmiany, to wtedy można poznać, która firma jest lepsza.
mruwa_ Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 24 Maj 2007 Posty: 80 Skąd: Rotterdam / Gliwice
Wysłany: 2008-02-06, 16:55
Witam,
Mi sie wydaje ze trzeba by przeselekcjonowac ogloszenia pracy, powywalac co niektore oczywiscie mowie o tych starszych. A tak poza tym to tak samo jak Koza. Wiecej porad na temat zycia w NL, dla tych co chca sie tutaj osiedlic i dla tych ktorzy tu mieszkaja! Ja na przyklad duzo nie wiem co i jak wiec nadrabiam czytajac posty
Co do spraw dotyczących samego forum zacząłem prace nad nowym unikalnym stylem.Zapewne troche czasu mi to jeszcze zajmie ze względu na to że mam sporo obowiązków szkolnych jednak myślę że po powrocie Królika(Bystrzaka ) do Polski przedstawie mu moja propozycje i jak sie spodoba to taki zrobie Mysle ze to pomoze tez sie forum wyroznic i bedzie ono bardziej unikalne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum