Wysłany: 2008-01-30, 19:35 Problem z wypaleniem zdjęć
Proszę o pomoc.Zgrałem dziś zdjęcia z aparatu i chciałem je wypalić na płytce DVD.W kompie mogę je oglądać a na DVD nie.Próbowałem przez Nero i jakiś inny program z internetu.Efekt ten sam.Na ekranie TV mam napisy obraz1,obraz2 itd ale nie mogę ich otworzyć.Najgorsze że przeciez jakis czas temu zgrywałem zdjęcia i wszystko było OK.O co chodzi?Może znajdzie się jakiś ekspert?
Nie próbowałem ale jutro kupię inne płyty i spróbuję.Tyle że na tych płytkach inne rzeczy jak np muzykę czy filmy wypalam.MP3,Divx czy DVD.No ale spróbuję .W każdym razie dzięki. narka.
Raczej czyta wszystko.Również jpeg.Te zdjęcia są dla znajomej.Zgywałem je z jej aparatu.Mówiła że ktoś jej kiedyś wypalał fotki i miała ten sam problem.Aparat jest naprawdę dobry.Kodak 8 pik.tak myślę może w aparacie jest cos nie tak ustawione ale najprawdopodobniej problem leży tak jak mówiłeś w płytach.Będę kombinował.Dzięki i pozdrowienia.
Raczej czyta wszystko.Również jpeg.Te zdjęcia są dla znajomej.Zgywałem je z jej aparatu.Mówiła że ktoś jej kiedyś wypalał fotki i miała ten sam problem.Aparat jest naprawdę dobry.Kodak 8 pik.tak myślę może w aparacie jest cos nie tak ustawione ale najprawdopodobniej problem leży tak jak mówiłeś w płytach.Będę kombinował.Dzięki i pozdrowienia.
A sprawdzałeś te płytki na kompie? Mam na myśli...nagraną płytkę sprawdzić, czy na kompie możesz otworzyć jej zawartość (czyli te zdjęcia), bo jak tak to problemem może być dvd, może po prostu nie czyta jpegów... co wydaje mi się dość dziwne, ale kto wie?
_________________ --- AJACIED BEN JE NIET VOOR EVEN - AJACIED BEN JE HEEL JE LEVEN! ---
Wcześniej bez problemu odtwarzałem inne zdjęcia na tym DVD.Jest ono przystosowane do formatu .JPEG.Na kompie płytki normalnie działają.Myślę że to jednak wina płyt.To racja że płyta płycie nierówna.Nie byłem dziś w sklepie ale kupię inne i spróbuję jescze raz wypalić te zdjęcia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum