Holadnia Dla Poloni
e-holandia.info  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
INTERNET
Autor Wiadomość
MARZENA1969 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2007-12-11, 15:39   INTERNET

Witajcie !
Mam pytanie odnosnie internetu . Od roku jestem uzytkownikiem pakietu internet+bellen w sieci Kpn . Co m-c place abonament okolo 50 Euro .
Kilka dni temu dostalam telefon od sieci Home z propozycja wyprobowania ich internetu .
Chyba sie nie zrozumielismy - mowie tylko po angielsku - bo dzis przyslano mi paczke , ze wszystkim do montazu ich internetu !
Nie wiem co mam zrobic w tej sytuacji ???
Czy warto wyprobowac Home , czy to jest dobra siec ? Czy poprostu zwrocic ta paczke ?
A jezeli uwazacie , ze to jest lepsza siec , to co w takim razie zrobic z KPN ?
Jestem zupelnym laikiem jesli chodzi o te sprawy , prosze pomozcie mi :-(
Pozdrawiam

ajax4ever 

Wysłany: 2007-12-11, 15:46   Re: INTERNET

MARZENA1969 napisał/a:
Witajcie !
Mam pytanie odnosnie internetu . Od roku jestem uzytkownikiem pakietu internet+bellen w sieci Kpn . Co m-c place abonament okolo 50 Euro .
Kilka dni temu dostalam telefon od sieci Home z propozycja wyprobowania ich internetu .
Chyba sie nie zrozumielismy - mowie tylko po angielsku - bo dzis przyslano mi paczke , ze wszystkim do montazu ich internetu !
Nie wiem co mam zrobic w tej sytuacji ???
Czy warto wyprobowac Home , czy to jest dobra siec ? Czy poprostu zwrocic ta paczke ?
A jezeli uwazacie , ze to jest lepsza siec , to co w takim razie zrobic z KPN ?
Jestem zupelnym laikiem jesli chodzi o te sprawy , prosze pomozcie mi :-(
Pozdrawiam

Uhm z tego co wiem ogolnie KPN jest dosyc droga siecia jezel ichodzi o internet, napewno dobra lecz droga. Co do Home to naprawde nie mam pojecia, lecz moge Ci powiedziec tyle ze przewaznie ejst tak ze jezeli chcesz zerwac lub nie przedluzac umowy, to musisz dana siec 2 miesiace wczesniej powiadomosc( to jest chyba standard, nie jestem pewien)... Kiedy konczy Ci sie kontrakt z KPN? Bo jezeli nie wspomnisz im o checi zakonczenia kontraktu, to przedluza Ci automatycznie na kolejny rok... wiec tutaj musisz byc ostrozna :)

...::: Real Ajacied :::...

MARZENA1969 

Wysłany: 2007-12-11, 15:52   

Dzieki za odpowiedz , niestety nie wiem na jak dlugo mam podpisana umowe z KPN , bo w tej umowie co posiadam nie jest to nigdzie okreslone... :-(
Chyba lepiej bedzie jak zwroce te paczke od Home i nie bede sobie robila sobie wiecej komplikacji...
Pozdrawiam

ajax4ever 

Wysłany: 2007-12-11, 15:54   

MARZENA1969 napisał/a:
Dzieki za odpowiedz , niestety nie wiem na jak dlugo mam podpisana umowe z KPN , bo w tej umowie co posiadam nie jest to nigdzie okreslone... :-(
Chyba lepiej bedzie jak zwroce te paczke od Home i nie bede sobie robila sobie wiecej komplikacji...
Pozdrawiam

Moze i jest to najlepsze wyjscie lecz pamietam o tym co napisalem o wspomnieniu o zakonczeniu umowy, bo jak przedluza ci automatycznie a bedziesz chciala zerwac to albo sporo zaplacisz...albo bede Ci dalej pobierali a nie bedziesz przeciez korzystac, pozdrawiam :)

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2007-12-11, 17:12   

Cześć!Ja jestem użytkownikiem Home.Mam od nich TV-kabel i internet ale nie w pakiecie lecz osobno zamawiane.Wszyscy Holendrzy z mojej fabryki są użytkownikami @t Home, więc myślę ,że nie jest to zły operator.Ja za internet 1.6 Mb płacę 19,95 .4 mb kosztuje 29,95.Używam od pół roku i nie miałem problemów.Wiem że pierwsze 2 miesiące są darmowe a potem możesz oddać modem bez żadnych konsekwencji.Ale nie jestem pewny czy nie musisz go oddać osobiście.Jeśli chciałabyś więcej informacji napisz konkretnie co Cię interesuje.Spróbuję się dowiedzieć.Pozdro.

MARZENA1969 

Wysłany: 2007-12-11, 17:44   Internet

Dziekuje Ci za informacje :)
Nie wiem co z tym fantem teraz zrobic , bo przeciez korzystam teraz z KPN...
Mam odlaczyc KPN i podlaczyc @ Home ?
A co po tych 2 miesiacach probnych , bede placila dwom sieciom a korzystala z jednej ?
A jezeli chce zwrocic @home , to czy nie moge tego poprostu zawiezc na poczte i dac do zwrotu ?
Dlaczego oni mi to przyslali , czy nie wiedza , ze jestem zwiazana umowa z Kpn ?
Jak rozwiazac ten problem ?
Piszesz , ze nalezy zwrocic osobiscie , ale komu , skoro to przyszlo poczta ???
Pozdrawiam

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2007-12-11, 17:58   

Może rzeczywiście najlepiej na pocztę zwrócić.Poszukam póżniej swoją umowę.Może tam coś będzie.jeżeli już korzystasz z KPN chyba najlepiej będzie po prostu u nich zostać.Ale o tym oczywiście sama musisz zdecydować.Narka.

[ Dodano: 2007-12-11, 17:59 ]
MARZENA1969 napisał/a:
czy nie wiedza , ze jestem zwiazana umowa z Kpn
pewnie nie wiedzieli:)

ajax4ever 

Wysłany: 2007-12-11, 17:59   Re: Internet

MARZENA1969 napisał/a:
Dziekuje Ci za informacje :)
Nie wiem co z tym fantem teraz zrobic , bo przeciez korzystam teraz z KPN...
Mam odlaczyc KPN i podlaczyc @ Home ?
A co po tych 2 miesiacach probnych , bede placila dwom sieciom a korzystala z jednej ?
A jezeli chce zwrocic @home , to czy nie moge tego poprostu zawiezc na poczte i dac do zwrotu ?
Dlaczego oni mi to przyslali , czy nie wiedza , ze jestem zwiazana umowa z Kpn ?
Jak rozwiazac ten problem ?
Piszesz , ze nalezy zwrocic osobiscie , ale komu , skoro to przyszlo poczta ???
Pozdrawiam

Osobiscie czyli retour(cyli adres zwrotny)... paczke zaadresowac na ten adres z ktorego przyszlo,wydaje mi sie... bo przeciez nie bedziesz go wiozla nie wiadomo gdzie. Nie mozes ztak poporstu odlaczyc jeden i podlaczyc drugi bo bedziesz tak czy tak placila za KPN nie korzystajac z niego wiec to nie ma sensu, jak dla mnie wyjscie proste..odeslac, lub zerwac umowe z KPN i podpisac nowa z Home. A jestes pewna ze nie wypelnilas jakiejs reklamy czy cos na necie ze Ci przyslali? Dostalas moze z paczka jakis list co jest w nim opisane dlaczego dostalas nowy pakiet?

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2007-12-11, 19:00   

http://www.home.nl/mijnho...ctievoorwaarden Musisz najpóźniej 7 dni przed upływem okresu próbnego(60 dni) wypowiedziec umowę wysyłając maila.Otrzymasz pudełko zwrotne w którym musisz odesłać modem z resztą rzeczy w ciągu 10 dni.inaczej z Twojego konta zostanie automatycznie ściągnięta kwota 65 euro.Musiałaś złożyć zamówienie podając adres i nr konta bo inaczej nie otrzymałabyś modemu.Może rzeczywiście nie rozpakowuj pudełka i odeślij je od razu?ja znalazłem gdzieś adres zwrotny dla siebie.@Home 4700WB Roosendaal

[ Dodano: 2007-12-11, 20:10 ]
MARZENA1969 napisał/a:
po tych 2 miesiacach probnych , bede placila dwom sieciom a korzystala z jednej ?
Jeśli nie wypowiesz umowy 7 dni przed końcem okresu próbnego jest to równoznaczne z podpisaniem umowy na 1 rok.

[ Dodano: 2007-12-11, 20:20 ]
Aha i jeszcze jedno.Na zewnątrz pudełka było przyklejone u mnie pismo.Nie pamiętam co tam było napisane ale może znajdziesz tam instrukcje odnośnie odesłania paczki bez potrzeby jej otwierania i wysyłania dodatkowo wypowiedzenia.Pozdro.

MARZENA1969 

Wysłany: 2007-12-12, 11:25   

Bardzo Ci dziekuje za wyczerpujace informacje . Do pudelka nie dolaczono zadnego listu ale rzeczywiscie na pudelku jest wydrukowany adres zwrotny , ten sam ktory mi podales.
Dzis sprobuje zwrocic te przesylke za posrednictwem poczty .
Pozdrawiam :)

Koza 
Administrator

Wysłany: 2007-12-12, 11:42   

Poszukaj w papierach, jaki jest do nich Antwoordnummer - na taki "adres" wysyłacz paczkę na koszt odbiorcy. Jeśli możesz poczekać dzień, wieczorem sprawdzę w swoich papierach, jaki to adres.

A na przyszłość, jeśli coś oferują, trzeba stanowczo powiedzieć "nie". U mnie w zeszłym roku dekoder cyfrowy UPC stał 4 miesiące w nieodpakowanym pudełku, aż go w końcu odesłałem (są w życiu ciekawsze rzeczy do zrobienia niż oglądanie telewizji, nawet cyfrowej). A niedawno dzwonił do mnie łepek z @Home, nie umiał wymówić mojego nazwiska, a proponował mi telefon (bez zobowiązań na dwa miesiące itp. głodne kawałki). Krótko i stanowczo "nie jestem zainteresowany" - do dziś spokój.

Pozdrawiam.

MARZENA1969 

Wysłany: 2007-12-12, 14:19   

Moge sie wstrzymac do jutro , i jak mozesz to sprawdz dla mnie ten adres .
Masz racje to wszystko moja wina , bo zadzwonili do mnie i tak mnie zamotali , ze sama juz nie wiem jak to wyszlo . Pewnie wyniknelo to z mojego niezdecydowania i bariery jezykowej...No ale mam nauczke na przyszlosc . Teraz zawsze zdecydowanie bede mowila - nie dziekuje , nie jestem zainteresowana.
Dzieki wszystkim za rady .
Pozdrawiam

[ Dodano: 2007-12-12, 15:58 ]
Mam jeszcze jedna prosbe , jak po holendersku mam powiedziec , ze chce zwrocic przesylke na koszt odbiorcy ?
Z gory , dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2007-12-12, 17:37   

Ik wil (albo moet bez znaczenia) het pakje terugsturen op kosten van de ontvanger .Chyba zrozumieją :)
Koza napisał/a:
Poszukaj w papierach, jaki jest do nich Antwoordnummer -
Ja mam ten numer .Mogę podac tylko nie wiem czy jest on tylko dla mnie czy taki powiedzmy ogólny?

Koza 
Administrator

Wysłany: 2007-12-12, 18:38   

Jest ogólny. Podaj, bo inaczej będę musiał specjalnie pójść na strych ;)

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2007-12-12, 19:04   

@Home,Antwoordnummer 1171,4700 WB Roosendaal

Odpowiedz do tematu