Pomogła: 2 razy Dołączyła: 09 Lip 2007 Posty: 27 Skąd: Bergen op Zoom
Wysłany: 2007-07-12, 14:43
Ja osobiscie znam ludzi, ktorzy tutaj przyjezdzaja z laptopami wyposazonymi w karte sieciowa-bezprzewodowa i maja sasiadow z niezabezpieczona siecia bezprzewodowa, wiec GRATIS korzystaja z ich netu.
Takich przypadkow znam juz pare i odnosze wrazenie ze Holendrzy nie maja pojecia o zabezpieczeniach swoich sieci...
A moja siec jest tak zabezpieczona, ze mucha nie siada ;-)
A moja siec jest tak zabezpieczona, ze mucha nie siada ;-)
Taka dygresja - mówi pająk do pająka: "zrobiłem pajęczynę, że mucha nie siada".
Nie tylko Holendrzy mają nikłe pojęcie o zabezpieczaniu sieci bezprzewodowych, Belgowie również (Brugia, rynek w centrum, dzwoniłem Skypem do rodziny w Polsce). A w Holandii, dzięki nieświadomej uprzejmości mojego sąsiada (do dziś nie wiem kogo) zamówiłem sobie internet dla siebie.
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 09 Lip 2007 Posty: 27 Skąd: Bergen op Zoom
Wysłany: 2007-07-12, 17:06
No, mozna sie bylo spodziewac, ze w Belgii bedzie to samo ;-)
A u mnie w okolicy sa 4 sieci bezprzewodowe (sasiadow) i wszystkie sa elegancko zabezpieczone.
Wiec wszystko zalezy gdzie sie jest.
Ja sie tylko chcialem spytac. Jak jest z tym bezprzewodowym netem np w KPN. Patrze na cennik i jest kilka opcji. Jezeli chcialbym uzywac tylko skype to ktora jest najlepsza? Czy 'Datalimiet per maand' ma w tym wypadku znaczenie? pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum