Wysłany: 2007-06-08, 21:18 Polskie znaki w windowsie
aby posiadac polskie litery (ą,ę,ć,ń,ó,ł,ś,ć,ż,ź)
angielski windows:
Start -> Control Panel -> Date, time, language and regional options -> Regional and languages options -> zakładka Languages -> Details... -> Default input language -> Polish - Polish (programmers) -> Apply (lub OK od razu).
holenderski:
Start-> Configuratiescherm->Datum,taijd,taal en landinstellingen->extra talen toevoegen->talen->detalis->pools(programmeurs)->Toevoegen->Ok
joy Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 141 Skąd: 'S-GRAVENHAGE
Wysłany: 2007-11-20, 19:47
No właśnie to jest jasne i klarowne wyjaśnienie.Bardzo Ci dziękuję i pewnie niejedna osoba z tego skożysta.Już prościej się nie da nawet ja sobie poradzę-he he.
Jak będę miał dostęp do holenderskiego windowsa, zamieszczę ichnie terminy.
pawel1979 napisał/a:
holenderski:
Start-> Configuratiescherm->Datum,taijd,taal en landinstellingen->extra talen toevoegen->talen->detalis->pools(programmeurs)->Toevoegen->Ok
Wysłany: 2007-11-21, 18:58
Zdaje się,że profesor Miodek vel Koza taki był podjarany znalezieniem kolejnego błędu,że nawet nie zadał sobie trudu przeczytania treści postu he he.
Pozdrowionka.
A Ty myślisz, że ja tu jestem dla czystej przyjemności? Że też nie mam rodziny i pracy? Najwyraźniej tak wziąłeś do siebie fakt popełnienia błędu ortograficznego, że nie zrozumiałeś mojego subtelnego żartu. Cóż, następnym razem od razu pojadę czerwonym atramentem.
1) polskie znaki --> nie mam tej opcji Pawle co napisales: tijd,datum,taal a mam tylko tijd i datum w windowsie xp... nie mam folderu taal wiec nie wie mjak to zmienic
2) Firefox --. mysle wlasnie o zmianie przegladarki, oprocz tego podkreslania bledow jakie ma jeszcze plusy nad IE?
_________________ --- AJACIED BEN JE NIET VOOR EVEN - AJACIED BEN JE HEEL JE LEVEN! ---
Ad 1 - Michal_s007, działasz na koncie administratora? Może trzeba doinstalować jakiś moduł? Tak strzelam, bo z Windowsów jestem cienki - wyszedłem z wprawy.
Ad 2 - Firefox ma Add-onsy - dodatki, dzięki którym masz niezliczoną ilość dodatkowych możliwości. Wymienię kilka (które używam na codzień):
• AdBlock - blokowanie reklam, wyskakujących okienek, denerwujących flashy, itp
• gesty myszy, znane z Opery, przyspieszają przeglądanie stron
• manager sesji - zapamiętuje poprzedni stan przeglądarki, otwarte strony itd.
• downloadery strumieni video ze stron (np. DownloaderHelper)
• automatyczne generowanie Lorem Ipsum
Jest jeszcze Firebug, bardzo pomocny programistom www. Ja trochę używałem, ale www to nie moja działka zawodowa.
A tak wogóle to kilka postów wyżej wypowiedziałem się o przeglądarkach, ilustrując to odpowiednim obrazkiem.
Ad 1 - Michal_s007, działasz na koncie administratora? Może trzeba doinstalować jakiś moduł? Tak strzelam, bo z Windowsów jestem cienki - wyszedłem z wprawy.
Ad 2 - Firefox ma Add-onsy - dodatki, dzięki którym masz niezliczoną ilość dodatkowych możliwości. Wymienię kilka (które używam na codzień):
• AdBlock - blokowanie reklam, wyskakujących okienek, denerwujących flashy, itp
• gesty myszy, znane z Opery, przyspieszają przeglądanie stron
• manager sesji - zapamiętuje poprzedni stan przeglądarki, otwarte strony itd.
• downloadery strumieni video ze stron (np. DownloaderHelper)
• automatyczne generowanie Lorem Ipsum
Jest jeszcze Firebug, bardzo pomocny programistom www. Ja trochę używałem, ale www to nie moja działka zawodowa.
A tak wogóle to kilka postów wyżej wypowiedziałem się o przeglądarkach, ilustrując to odpowiednim obrazkiem.
Pozdrawiam.
Dzieki za pomoc. Co do polskich znakow to z pomoca Pawla udalo mi sie rozwiazac problem. A co do przegladarki to fakt..zmienie chyba na firefox
_________________ --- AJACIED BEN JE NIET VOOR EVEN - AJACIED BEN JE HEEL JE LEVEN! ---
A moze ktoś wie, czy istnieje prawdopodobienstwo wrzucenia języka polskiego w oprogramowanie vista?
_________________ Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum