Holadnia Dla Poloni
e-holandia.info  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
nasza klasa
Autor Wiadomość
Italania 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2008-01-26, 16:33   

Zgadzam sie z Toba.Wszystko zalezy od podejscia.Do listy znajomych dodaje tylko osoby,ktore znam,zadnych typu "Polacy w Holandi" albo "Anny Swiata" itp.A odnowione kontakty prywatnie utrzymuje,poza portalem.
Pozdrowienia

lenka105 

Wysłany: 2008-01-27, 07:34   

Mój kuzyn "znalazł" wirusa, który atakuje komputery wszystkich osób będących znajomymi pierwszej ofiary wirusa, więc nie opłaca się mieć "zbyt" wielu znajomych :)
Poza tym ten portal jest ciekawym pomysłem pod względem socjologicznym i nie tylko...Przyglądajac się profilom można stosunkowo łatwo poznać cechy charakteru delikwenta, czasami wnioski są zaskakujące... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bisurmanica 
Bisurmanica

Wysłany: 2008-01-28, 21:18   

ale ubawiłaś mnie lenko swoją wypowiedzią ;) :mrgreen:
Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu

lenka105 

Wysłany: 2008-01-28, 21:34   

:?:

mosiaczek 

Wysłany: 2008-01-29, 07:24   

Oto cytat jednej osoby na forum naszej klasy:

"czołem wszystkim,
ostatnio coraz częściej pojawiają się w mediach informacje, jak w linku... jak w przypadku strony tzw "misiaczka" (o treściach pedofilskich), z którym odpowiednie organy nie potrafią sobie poradzić, istnieje duża możliwość, że i "nasza-klasa" jest dość dziurawa, jeśli chodzi o ochronę danych osobistych.
podajcie ten link znajomym, jeśli uważacie to za słuszne, oraz pamiętajcie o nim, jeśli wstawiacie tu zdjęcia swoich pociech lub zbyt dużo informacji dotyczących waszej osoby, czy stanu majątkowego...

http://wiadomosci.onet.pl...item.html"

A to inna wypowiedz na temat bezpieczeństwa na "Naszej klasie"

"Wszystko zależy od poziomu zdrowego rozsądku tego czy tamtego użytkownika. Jeśli ktoś zapisuje numer PIN na karcie, to niech się potem naiwnie nie dziwi, jeśli - nieszczęśliwie rzeczoną kartę zgubiwszy - odkryje wyczyszczone konto.
Poza tym, Ladies & Gentlemen, kto tę burzę w szklance wody (dosłownie) wznieca? Nawet szanowny kolega podał jako przykład wyjątek z Wybiórczej, która...to czysty przypadek oczywiście... jest właścicielem dwóch portali o bardzo podobnym do Naszej Klasy profilu (Odnajdźmy się i Bebo). Zatem: czy płodzenie takich artykułów jest powodowane troską o dobro osobiste obywateli, czy może obawą przed silną konkurencją, która owe portale znokautowała; ostatnią próbą zadania ciosu poniżej pasa? Odpowiedź nasuwa się sama :) "

Osobiście uważam,że ostrożności nigdy za wiele, ale nie popadajmy w paranoje :D

alicja2911 
moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2008-01-30, 13:39   

lenka105 napisał/a:
Mój kuzyn "znalazł" wirusa, który atakuje komputery wszystkich osób będących znajomymi pierwszej ofiary wirusa, więc nie opłaca się mieć "zbyt" wielu znajomych :)
Poza tym ten portal jest ciekawym pomysłem pod względem socjologicznym i nie tylko...Przyglądajac się profilom można stosunkowo łatwo poznać cechy charakteru delikwenta, czasami wnioski są zaskakujące... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a co wy na to ,ze na allegro mozna kupic sobie znjomych z naszej klasy?ja az nie wierzylam jak nie zobaczylam.
:lol1:

ajax4ever 

Wysłany: 2008-01-31, 19:52   

alicja2911 napisał/a:
lenka105 napisał/a:

a co wy na to ,ze na allegro mozna kupic sobie znjomych z naszej klasy?ja az nie wierzylam jak nie zobaczylam.
:lol1:

A my na to jak na lato... :mikolaj: Chore... niedługo będzie jak z jakimiś ludzikami z gier, co kolesie tworzą jakieś mocne postacie a potem opychają na allegro, eh dzisiejsza młodzież... :oops:

...::: Real Ajacied :::...

alicja2911 
moderator

Wysłany: 2008-01-31, 22:39   

Wiesz co ,wydaje mnie sie ,ze to raczej nie chodzi o to czy mlodziez czy nie,ale sa ludzie ,ktorzy traktuja to jak wyscig ,Czy ktos z nas ma na prawde w zyciu 300 znajomych albo i wiecej?Ja nie mam :-(
Ale trzeba zachowac umiar w podawaniu danych bo nigdy nie wiadomo jak to ktos wykorzysta.A co do allegro -Polak potrafi
pa

ajax4ever 

Wysłany: 2008-01-31, 22:49   

alicja2911 napisał/a:
Wiesz co ,wydaje mnie sie ,ze to raczej nie chodzi o to czy mlodziez czy nie,ale sa ludzie ,ktorzy traktuja to jak wyscig ,Czy ktos z nas ma na prawde w zyciu 300 znajomych albo i wiecej?Ja nie mam :-(
Ale trzeba zachowac umiar w podawaniu danych bo nigdy nie wiadomo jak to ktos wykorzysta.A co do allegro -Polak potrafi
pa

Oczywiście masz racje... z tą młodzieżą to była kropelka sarkazmu, bo ironią to nie można nazwac. :) Co do reszty to zgadzam się z Tobą do samego końca.

...::: Real Ajacied :::...

alicja2911 
moderator

Wysłany: 2008-01-31, 22:53   

michal_s007 napisał/a:
Co do reszty to zgadzam się z Tobą do samego końca.
sprobowalbys nie zgodzic sie :bu:

alicja2911 
moderator

Wysłany: 2008-02-06, 19:57   

Witam
Czy ktos z Was zauwazyl zmiany w naszej-klasie?sa lepsze zabezpieczenia i pokusilam sie o zalozenie konta. :lol1: Wczesniej kazdy mogl przegladac znajomych itp.Teraz sa rozne opcje i to mnie teraz odpowiada. Malo to psycholi na swiecie?Nie mam 300 znajomych i na sile nie szukam aby sie pokazac ze strony towarzyskiej :pajac1: Nie chodzi o to zeby ukrywac cokolwiek, bardziej o to ze niechciane osoby moga miec dostep do Twojego profilu.A teraz mozesz poblokowac dla nieznajomych ,a reszte moga ogladac tylko te osoby ,ktore sa Twoimi znajomymi.
I jest ok :wink:

Bisurmanica 
Bisurmanica

Wysłany: 2008-02-07, 21:19   

interesujące zmiany, natomiast niezbyt interesujące jest to że strona nadal zamula :roll:
Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu

alicja2911 
moderator

Wysłany: 2008-02-07, 21:30   

No Zamula strasznie ,a uzytkownikow przybywa.Nie wiem czy beda wstanie cokolwiek z tym zrobic .

Bisurmanica 
Bisurmanica

Wysłany: 2008-02-08, 14:08   

Znalazłam ciekawy artykuł na temat naszej-klasy.Wklejam link, ponieważ dosłownie tak samo sądze o w/w portalu
http://dobreprogramy.pl/i...ane+naszproblem

Italania 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2008-02-08, 17:20   

...zgadzam sie...ale podalam tylko podstawowe dane,bez numeru tel.,gadu gadu itp.
Jesli ktos chce sie skontaktowac,to jest opcja 'wiadomosc' no nie?I kilka znajomosci odnowilam,przeszlismy na priv.,bo jak ma sie strona otworzyc to czlowiek szybciej do Polski zajedzie :evil:

Odpowiedz do tematu