Zgadzam sie z Toba.Wszystko zalezy od podejscia.Do listy znajomych dodaje tylko osoby,ktore znam,zadnych typu "Polacy w Holandi" albo "Anny Swiata" itp.A odnowione kontakty prywatnie utrzymuje,poza portalem.
Pozdrowienia
Mój kuzyn "znalazł" wirusa, który atakuje komputery wszystkich osób będących znajomymi pierwszej ofiary wirusa, więc nie opłaca się mieć "zbyt" wielu znajomych
Poza tym ten portal jest ciekawym pomysłem pod względem socjologicznym i nie tylko...Przyglądajac się profilom można stosunkowo łatwo poznać cechy charakteru delikwenta, czasami wnioski są zaskakujące...
_________________ Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu
"czołem wszystkim,
ostatnio coraz częściej pojawiają się w mediach informacje, jak w linku... jak w przypadku strony tzw "misiaczka" (o treściach pedofilskich), z którym odpowiednie organy nie potrafią sobie poradzić, istnieje duża możliwość, że i "nasza-klasa" jest dość dziurawa, jeśli chodzi o ochronę danych osobistych.
podajcie ten link znajomym, jeśli uważacie to za słuszne, oraz pamiętajcie o nim, jeśli wstawiacie tu zdjęcia swoich pociech lub zbyt dużo informacji dotyczących waszej osoby, czy stanu majątkowego...
A to inna wypowiedz na temat bezpieczeństwa na "Naszej klasie"
"Wszystko zależy od poziomu zdrowego rozsądku tego czy tamtego użytkownika. Jeśli ktoś zapisuje numer PIN na karcie, to niech się potem naiwnie nie dziwi, jeśli - nieszczęśliwie rzeczoną kartę zgubiwszy - odkryje wyczyszczone konto.
Poza tym, Ladies & Gentlemen, kto tę burzę w szklance wody (dosłownie) wznieca? Nawet szanowny kolega podał jako przykład wyjątek z Wybiórczej, która...to czysty przypadek oczywiście... jest właścicielem dwóch portali o bardzo podobnym do Naszej Klasy profilu (Odnajdźmy się i Bebo). Zatem: czy płodzenie takich artykułów jest powodowane troską o dobro osobiste obywateli, czy może obawą przed silną konkurencją, która owe portale znokautowała; ostatnią próbą zadania ciosu poniżej pasa? Odpowiedź nasuwa się sama "
Osobiście uważam,że ostrożności nigdy za wiele, ale nie popadajmy w paranoje
Mój kuzyn "znalazł" wirusa, który atakuje komputery wszystkich osób będących znajomymi pierwszej ofiary wirusa, więc nie opłaca się mieć "zbyt" wielu znajomych
Poza tym ten portal jest ciekawym pomysłem pod względem socjologicznym i nie tylko...Przyglądajac się profilom można stosunkowo łatwo poznać cechy charakteru delikwenta, czasami wnioski są zaskakujące...
a co wy na to ,ze na allegro mozna kupic sobie znjomych z naszej klasy?ja az nie wierzylam jak nie zobaczylam.
a co wy na to ,ze na allegro mozna kupic sobie znjomych z naszej klasy?ja az nie wierzylam jak nie zobaczylam.
A my na to jak na lato... Chore... niedługo będzie jak z jakimiś ludzikami z gier, co kolesie tworzą jakieś mocne postacie a potem opychają na allegro, eh dzisiejsza młodzież...
_________________ --- AJACIED BEN JE NIET VOOR EVEN - AJACIED BEN JE HEEL JE LEVEN! ---
Wiesz co ,wydaje mnie sie ,ze to raczej nie chodzi o to czy mlodziez czy nie,ale sa ludzie ,ktorzy traktuja to jak wyscig ,Czy ktos z nas ma na prawde w zyciu 300 znajomych albo i wiecej?Ja nie mam
Ale trzeba zachowac umiar w podawaniu danych bo nigdy nie wiadomo jak to ktos wykorzysta.A co do allegro -Polak potrafi
pa
Wiesz co ,wydaje mnie sie ,ze to raczej nie chodzi o to czy mlodziez czy nie,ale sa ludzie ,ktorzy traktuja to jak wyscig ,Czy ktos z nas ma na prawde w zyciu 300 znajomych albo i wiecej?Ja nie mam
Ale trzeba zachowac umiar w podawaniu danych bo nigdy nie wiadomo jak to ktos wykorzysta.A co do allegro -Polak potrafi
pa
Oczywiście masz racje... z tą młodzieżą to była kropelka sarkazmu, bo ironią to nie można nazwac. Co do reszty to zgadzam się z Tobą do samego końca.
_________________ --- AJACIED BEN JE NIET VOOR EVEN - AJACIED BEN JE HEEL JE LEVEN! ---
Witam
Czy ktos z Was zauwazyl zmiany w naszej-klasie?sa lepsze zabezpieczenia i pokusilam sie o zalozenie konta. Wczesniej kazdy mogl przegladac znajomych itp.Teraz sa rozne opcje i to mnie teraz odpowiada. Malo to psycholi na swiecie?Nie mam 300 znajomych i na sile nie szukam aby sie pokazac ze strony towarzyskiej Nie chodzi o to zeby ukrywac cokolwiek, bardziej o to ze niechciane osoby moga miec dostep do Twojego profilu.A teraz mozesz poblokowac dla nieznajomych ,a reszte moga ogladac tylko te osoby ,ktore sa Twoimi znajomymi.
I jest ok
interesujące zmiany, natomiast niezbyt interesujące jest to że strona nadal zamula
_________________ Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu
...zgadzam sie...ale podalam tylko podstawowe dane,bez numeru tel.,gadu gadu itp.
Jesli ktos chce sie skontaktowac,to jest opcja 'wiadomosc' no nie?I kilka znajomosci odnowilam,przeszlismy na priv.,bo jak ma sie strona otworzyc to czlowiek szybciej do Polski zajedzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum