hyperreal.info
Wysłany: 2008-07-07, 20:58 Powiew wolnosci w Polscy - depenalizacja?
Witam,
za kilkanascie dni odbedzie sie spotkanie w Ministerstwie
Sprawiedliwosci poswiecona nowelizacji ustawy o przeciwdzialaniu
narkomanii. Na spotkaniu tym przedstawiony zostanie list otwarty w
ktorym autorzy i sygnatariusze nawoluja do zaprzestania karania za
posiadanie na wlasny uzytek konopi, oraz do kilku innych akcji ( List
dla zaintersowanych dostepny jest tutaj -
http://hyperreal.info/enc...arty_komisja_ms )
a co wy myslicie? czy to dobry pomysl? kto ma racje?czy w kraju
ogarnietym narkofobia, mozliwy jest powrot do czasow sprzed 2000 roku
i depenalizacja posiadania, chociaz konopi na wlasny uzytek? zapraszam do dyskusji....
Kto wie, moze w przyszlym roku, choc ta sprawa zostanie unormowana w naszym kraju. Ja osobiscie powiem, ze spedzilem niedawno w wiezieniu za jointa z konopi prawie 2 miesiace. Z wiezienia wyrzucili mnie na bruk i tak z czlowieka z klasy sredniej, uczyniono bezdomnego. Ale nie poddaje sie i walcze o lepsza polske...
Topola Pomogła: 4 razy Dołączyła: 06 Sie 2008 Posty: 101 Skąd: Polska
Wysłany: 2008-08-08, 18:42
Jestem zagorzala przeciwniczka narkomanii, poniewaz pracuje z ludzmi uzaleznionymi od narkotykow i wiem co po dluzszym czasie z tych ludzi zostaje. Nigdy nie popre legalizacji posiadania narkotykow bez wzgledu czy to trawka czy twarde narkotyki. Alkoholizm pozwala zregenerowac zniszczone organy- w narkomanii czesc szarych komorek obumiera bezpowrotnie. Moj kolega zmarl z przedawkowania. Czy siedzac i nadal palac trawe byles z siebie dumny ? Tylko nie wciskaj mi , ze trawka nie uzaleznia bo to wierutna bzdura , ktora wielu naiwnych sie tlumaczy. Czy pozwolisz na takie uzywki swojemu dziecku ? Czy bedziesz patrzyl jak powoli zamienia sie w ruine czlowieka ? Dzieki za taka " lepsza " Polske. Bezdomny jestes na wlasne zyczenie
Wysłany: 2008-08-10, 10:03
Mi sie ten pomysl z niekaraniem za posiadanie trawy na wlasny uzytek calkiem podoba. To ze niektorzy ludzie sa na tyle nieodpowiedzialni i nie maja wewnetrznych hamulcow nie powinno wplywac na swobody calej reszty. W koncu to tak jakby stwierdzic ze zbyt duzo ludzi ginie na drogach przez pijanych kierowcow, wiec zabronimy jezdzic samochodami...przeciez to czysty bezsens!
_________________ Pozdrawiam
Przemek
\m/ (' | ') \m/
Wysłany: 2008-08-10, 11:55
Kazdy ma prawo do swojego zdania , wiec szanuje twoje. Niestety nawet ludzie na poziomie, wyksztalceni zapominaja kiedy powiedziec " Stop". Mam to na codzien i uwierz mi , ze nie kazdy ma takie hamulce jak Ty. Oczywiscie masz tez racje mowiac , ze ludzie sa nieodpowiedzialni i nie maja umiaru. Dobrze , ze myslisz rozsadnie i masz swoje zdanie bo gdyby wszyscy mieli jednakowe to byloby nudno. Pozdrawiam
a co wy myslicie? czy to dobry pomysl? kto ma racje?czy w kraju
ogarnietym narkofobia, mozliwy jest powrot do czasow sprzed 2000 roku
i depenalizacja posiadania, chociaz konopi na wlasny uzytek? zapraszam do dyskusji....
A ja powiem tak.Mam syna i wiem,ze nigdy nie chcialanym aby kiedykolwiek mial stycznosc z tym gownem.
Ja rowniez swego czasu mialam stycznosc z narkomanami ,ktorzy jak przewaznie sie to dzieje ,zaczynali od trawki.
Ja rowniez szanuje Twoje zdanie .Ale moje jest takie ,ze nie poparlabym tego projektu.Zreszeta nawet tutaj zyjac i pracujac mam stycznosc z osoba zajarana kazdego dnia ,rowniez miejaca na wlasny uzytek trawe.I nie jest to ciekawa osobowosc ,bo zyje w 2 swiatach.Ale to przeciez "tylko " trawka
pozdrawiam
Wysłany: 2008-08-21, 16:40
Tak- trawka otumania i uzaleznia . Dlatego majac dorastajacych synow nie chce widziec jak sie staczaja. Kazdy ma swoje dno i mimo tolerancji dla innych pogladow bede walczyc przeciwko legalizacji tego typu uzywek.
Tak- trawka otumania i uzaleznia . Dlatego majac dorastajacych synow nie chce widziec jak sie staczaja. Kazdy ma swoje dno i mimo tolerancji dla innych pogladow bede walczyc przeciwko legalizacji tego typu uzywek.
Sam widzisz chłopie jedna lufa pozbawiła Cię dachu nad głową ,pracy itp,masz już skazę na życiorysie przez wiezienie, nie dało Ci to do myślenia że przez takie gówno można stracić jeszcze więcej najważniejsze zdrowie !!!ale Ty brniesz w swoim płytkim toku myślenia jak by to było pięknie żeby były legalne narkotyki ,bo wydaje mi się że chyba masz z tym problem jesteś uzależniony !I mam dobrą radę skończ z tym bo naprawdę szkoda życia !!!Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum