Holadnia Dla Poloni
e-holandia.info  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Muzyka
Autor Wiadomość
ajax4ever 

Wysłany: 2008-01-09, 22:09   Muzyka

Przeglądam tak sobie forum i widzę ze nie ma nic o muzyce :roll: Jak to tak można? W tym temacie są mile widziane rożnego rodzaju dyskusje o muzyce, czego lubicie słuchać...

jeżeli chodzi o mnie to mój gust muzyczny jest dosyć rozbudowany, lubię wszelkiego rodzaju muzykę, no jedynie nie wchodzi mi w ucho; disco polo, jazz, metal, klasyczna. Nie znam sie na tym rodzaju muzyki, może i coś w niej jest ale jeszcze tego nie odkryłem...?

Dla miłośników muzyki pop/rock mogę śmiało polecić nowy album zespołu Krezip, z Jacqueline Govaert na czele. Takie piosenki jak; all my life, life is sweet, plug it in and turn me on zrobiły na mnie wielkie wrażenie. :->

...::: Real Ajacied :::...

agula2401 
agula2401

Wysłany: 2008-01-10, 11:20   

ja podobnie jak ty mam rozbudowany gust muzyczny wiesz najwazniejsze zeby muzyka do nas trafiała i żebyśmy ją czuli ,ostatnio spodobała mi się Kete Melua :ok:

alicja2911 
moderator

Pomogła: 13 razy

Wysłany: 2008-01-10, 17:39   

Ja przewaznie slucham jak to ludzie zwa garkotluki czyli techno trance i podobne klimaty.Niestety z wiekiem nie przechodzi.Pamietam jak ogladalam pierwsze club rotation z Daisy Dee i pierwsze teledyski Marushy i Westbama teraz to sie smieje, ale sentyment mam.Marzeniem bylo jechac do Berlina na love parade.Teraz to nawet jak by gdzies blisko byla, to ze strachu bym nawet nie pojechala.Bo teraz to cpanie, a nie parada.A te klimaty mnie odrzucaja.
Poza tym zawsze lubilam 2 pac i dr.dre oraz cypress hill .
Tak wiec mieszanka wybuchowa jak dodam jeszcze ,ze Agnieszka Wlodarczyk tez nie pogardze hehe.Do tego spokojna Sade ,ktora uwielbiam :gitara:
poza tym to ja kocham muzyke i nie umiem zyc w ciszy :4
pozdrawiam

joy 

Wysłany: 2008-01-10, 21:06   

Alicja mam na DVD koncert Sade zaczynający się od The sweetest taboo , w sumie 18 kawałków i wszystkie rewelacyjne.
A tak w ogóle to słucham wszystkiego oprócz rzeczy które łatwo wpadają w ucho.Muzyka to sztuka,a nie zabijacz czasu.Bardzo żałuję,że z PL nie przywiozłem płyt winilowych i gramofonu,ale to jakieś 40kg dodatkowej wagi.
Pozdrowionka. :orkiestra:

ajax4ever 

Wysłany: 2008-01-10, 21:20   

joy napisał/a:
Alicja mam na DVD koncert Sade zaczynający się od The sweetest taboo , w sumie 18 kawałków i wszystkie rewelacyjne.
A tak w ogóle to słucham wszystkiego oprócz rzeczy które łatwo wpadają w ucho.Muzyka to sztuka,a nie zabijacz czasu.Bardzo żałuję,że z PL nie przywiozłem płyt winilowych i gramofonu,ale to jakieś 40kg dodatkowej wagi.
Pozdrowionka. :orkiestra:

Jak wspomniałaś o płytach, to przypomniała mi sie pólka 'teścia'. Cholera co on ma za kolekcje płyt winylowych... Wiem, że ma bardzo dużo jazzu i rocka w tej kolekcji, ale na pewno inne gatunki tez sie znajda. :)

P.S Co do posta Alicji to jak chcesz to Ci załatwię ta super kamizelkę na Love Parade ;)

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-01-11, 20:45   

Hej Michał nie wymieniłeś I would stay.To dla mnie najlepszy kawałek (oprócz U2 z Greenday )ub.roku.Krezip "odkryłem" w zeszłym roku.rzeczywiście niezła kapelka.

ajax4ever 

Wysłany: 2008-01-11, 20:54   

mathnl napisał/a:
Hej Michał nie wymieniłeś I would stay.To dla mnie najlepszy kawałek (oprócz U2 z Greenday )ub.roku.Krezip "odkryłem" w zeszłym roku.rzeczywiście niezła kapelka.

Heh zgadza się, I would stay jest niesamowitym kawałkiem, lecz nie wymieniłem go, ponieważ podałem tylko tytuły z nowego albumu ;) Ale masz racje, dla mnie ten kawałek jest tez numerem 1 jeżeli chodzi o Krezip :)

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-01-11, 22:17   

alicja2911 napisał/a:
Ja przewaznie slucham jak to ludzie zwa garkotluki czyli techno trance
alicja2911 napisał/a:
Do tego spokojna Sade ,ktora uwielbiam
Alicja za Sade masz u mnie 5 z plusem ale to techno to mi do niej nie pasuje.No cóż de gustibus non est.....Ja ostatnio usłyszałem Grechutę z Myslovitz "Kraków".I znowu stary dobry Grechuta mnie zaskoczył.Głos już nie ten ale klimat jak za starych czasów.

[ Dodano: 2008-01-11, 22:23 ]
A Spider Web Katie Melua też super :)

joy 

Wysłany: 2008-01-12, 21:20   

Mathnl za Grechute już Cię lubie,ale gdześ Ty chłopie się podziewał "Kraków" nagrany wspólnie z Myslovitz ma juz kilka lat.
Jedna z płyt,którą zabrałbym na bezludną wyspę to Nick Cave "From Her To Eternity".
Polecam wszystko co stworzył Nick Cave. :gitara:
Pozdrowionka.

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-01-12, 23:31   

No niestety przez ostatnie 4 lata dość sporo mi umknęło jeśli chodzi o sprawy związane z PL( nie tylko muzyczne).Ale lepiej późno niz ........ później.

ajax4ever 

Wysłany: 2008-01-20, 23:34   

http://pl.youtube.com/watch?v=cT_6dgva1U0

Mistrzostwo świata jak dla mnie :) Ile ta kobieta ma w sobie energii. Nowy album też znakomity. Gorąco polecam :)

Bisurmanica 
Bisurmanica

Wysłany: 2008-01-24, 17:09   

Dla mnie mistrzostwem świata w muzyce jest Nightwish z Tarją Turunen na czele i sama Tarja Turunen oryginał....
Oto link do jednego z utworów
http://pl.youtube.com/wat...feature=related
Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu

Bisurmanica 
Bisurmanica

Wysłany: 2008-01-24, 17:10   

acha, ostatni talent polskiej estrady i wedlug mnie rewelacyjny...
http://pl.youtube.com/watch?v=lAnrlH0PYfg
Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu

alicja2911 
moderator

Pomogła: 13 razy

Wysłany: 2008-01-24, 18:47   

Mnie tez sie podoba i ta wczesniejsza piosenka tez.

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-01-24, 22:28   

Hej, ten Nightwish jest całkiem niezły.Ściągnąłem kilka kawałków.Wokalistka i klimat muzyki przypomina mi trochę nasza Anję Orthodox.Czy ktoś tutaj na forum ją jeszcze pamięta??

Odpowiedz do tematu