Przeglądam tak sobie forum i widzę ze nie ma nic o muzyce Jak to tak można? W tym temacie są mile widziane rożnego rodzaju dyskusje o muzyce, czego lubicie słuchać...
jeżeli chodzi o mnie to mój gust muzyczny jest dosyć rozbudowany, lubię wszelkiego rodzaju muzykę, no jedynie nie wchodzi mi w ucho; disco polo, jazz, metal, klasyczna. Nie znam sie na tym rodzaju muzyki, może i coś w niej jest ale jeszcze tego nie odkryłem...?
Dla miłośników muzyki pop/rock mogę śmiało polecić nowy album zespołu Krezip, z Jacqueline Govaert na czele. Takie piosenki jak; all my life, life is sweet, plug it in and turn me on zrobiły na mnie wielkie wrażenie.
_________________ --- AJACIED BEN JE NIET VOOR EVEN - AJACIED BEN JE HEEL JE LEVEN! ---
ja podobnie jak ty mam rozbudowany gust muzyczny wiesz najwazniejsze zeby muzyka do nas trafiała i żebyśmy ją czuli ,ostatnio spodobała mi się Kete Melua
Ja przewaznie slucham jak to ludzie zwa garkotluki czyli techno trance i podobne klimaty.Niestety z wiekiem nie przechodzi.Pamietam jak ogladalam pierwsze club rotation z Daisy Dee i pierwsze teledyski Marushy i Westbama teraz to sie smieje, ale sentyment mam.Marzeniem bylo jechac do Berlina na love parade.Teraz to nawet jak by gdzies blisko byla, to ze strachu bym nawet nie pojechala.Bo teraz to cpanie, a nie parada.A te klimaty mnie odrzucaja.
Poza tym zawsze lubilam 2 pac i dr.dre oraz cypress hill .
Tak wiec mieszanka wybuchowa jak dodam jeszcze ,ze Agnieszka Wlodarczyk tez nie pogardze hehe.Do tego spokojna Sade ,ktora uwielbiam
poza tym to ja kocham muzyke i nie umiem zyc w ciszy
pozdrawiam
joy Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 140 Skąd: 'S-GRAVENHAGE
Wysłany: 2008-01-10, 21:06
Alicja mam na DVD koncert Sade zaczynający się od The sweetest taboo , w sumie 18 kawałków i wszystkie rewelacyjne.
A tak w ogóle to słucham wszystkiego oprócz rzeczy które łatwo wpadają w ucho.Muzyka to sztuka,a nie zabijacz czasu.Bardzo żałuję,że z PL nie przywiozłem płyt winilowych i gramofonu,ale to jakieś 40kg dodatkowej wagi.
Pozdrowionka.
Alicja mam na DVD koncert Sade zaczynający się od The sweetest taboo , w sumie 18 kawałków i wszystkie rewelacyjne.
A tak w ogóle to słucham wszystkiego oprócz rzeczy które łatwo wpadają w ucho.Muzyka to sztuka,a nie zabijacz czasu.Bardzo żałuję,że z PL nie przywiozłem płyt winilowych i gramofonu,ale to jakieś 40kg dodatkowej wagi.
Pozdrowionka.
Jak wspomniałaś o płytach, to przypomniała mi sie pólka 'teścia'. Cholera co on ma za kolekcje płyt winylowych... Wiem, że ma bardzo dużo jazzu i rocka w tej kolekcji, ale na pewno inne gatunki tez sie znajda.
P.S Co do posta Alicji to jak chcesz to Ci załatwię ta super kamizelkę na Love Parade ;)
_________________ --- AJACIED BEN JE NIET VOOR EVEN - AJACIED BEN JE HEEL JE LEVEN! ---
Hej Michał nie wymieniłeś I would stay.To dla mnie najlepszy kawałek (oprócz U2 z Greenday )ub.roku.Krezip "odkryłem" w zeszłym roku.rzeczywiście niezła kapelka.
Hej Michał nie wymieniłeś I would stay.To dla mnie najlepszy kawałek (oprócz U2 z Greenday )ub.roku.Krezip "odkryłem" w zeszłym roku.rzeczywiście niezła kapelka.
Heh zgadza się, I would stay jest niesamowitym kawałkiem, lecz nie wymieniłem go, ponieważ podałem tylko tytuły z nowego albumu ;) Ale masz racje, dla mnie ten kawałek jest tez numerem 1 jeżeli chodzi o Krezip
Ja przewaznie slucham jak to ludzie zwa garkotluki czyli techno trance
alicja2911 napisał/a:
Do tego spokojna Sade ,ktora uwielbiam
Alicja za Sade masz u mnie 5 z plusem ale to techno to mi do niej nie pasuje.No cóż de gustibus non est.....Ja ostatnio usłyszałem Grechutę z Myslovitz "Kraków".I znowu stary dobry Grechuta mnie zaskoczył.Głos już nie ten ale klimat jak za starych czasów.
[ Dodano: 2008-01-11, 22:23 ]
A Spider Web Katie Melua też super
joy Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 140 Skąd: 'S-GRAVENHAGE
Wysłany: 2008-01-12, 21:20
Mathnl za Grechute już Cię lubie,ale gdześ Ty chłopie się podziewał "Kraków" nagrany wspólnie z Myslovitz ma juz kilka lat.
Jedna z płyt,którą zabrałbym na bezludną wyspę to Nick Cave "From Her To Eternity".
Polecam wszystko co stworzył Nick Cave.
Pozdrowionka.
No niestety przez ostatnie 4 lata dość sporo mi umknęło jeśli chodzi o sprawy związane z PL( nie tylko muzyczne).Ale lepiej późno niz ........ później.
Dla mnie mistrzostwem świata w muzyce jest Nightwish z Tarją Turunen na czele i sama Tarja Turunen oryginał....
Oto link do jednego z utworów
http://pl.youtube.com/wat...feature=related
_________________ Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu
_________________ Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu
Hej, ten Nightwish jest całkiem niezły.Ściągnąłem kilka kawałków.Wokalistka i klimat muzyki przypomina mi trochę nasza Anję Orthodox.Czy ktoś tutaj na forum ją jeszcze pamięta??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum