Witam.Posiadam w domu skórzany komplet wypoczynkowy w kolorze kości słoniowej i... nie wiem jak i czym go czyścić!!! Jeżeli możecie i macie jakieś sposoby to z góry dzięki za odpowiedź.Pozdrawiam
O wlasnie wczoraj podobny kolor czyscilam
A wiec wez sobie nalej do miski wode ciepla z odrobina plynu(dreeft jest dobry) ,szmatke i po prostu przetrzyj.
Druga opcja : kup zestaw do czyszczenia skory w Ikei albo w Kruidvat.
Powodzenia i pozdrawiam
Ja swoje kanapy czyściłem zestawem z www.louis.de (mydło w kremie i balsam nawilżający do skór motocyklowych). Wada (poza ogromem roboty) jest taka, że trzeba dać kanapie jeden dzień odpoczynku, żeby balsam wsiąkł dobrze. Można ewentualnie zaprosić kogoś nielubianego ;) Efekt przez pierwsze kilka dni rewelacyjny. Później to zwykłe kanapy.
Skóry w samochodzie czyściłem mleczkiem Michelin (przywiezione z Francji). Trochę mniej roboty niż zestawem z Louisa. No i autem jeżdżę co dzień, więc nie miałoby kiedy odpocząć. Dla dobrego efektu zabieg trzeba powtarzać co pół roku. Efekt jak w przypadku kanap domowych.
Kiedyś dawno temu (za czasów studenckich) nasmarowałem kurtkę skórzaną kremem Nivea (takim zwykłym do rąk) - mocno się odmłodziła, biorąc pod uwagę, że miała grubo ponad 30 lat.
Nie wiem, czy moje rady Ci się przydadzą, bo ja mam wszędzie skóry czarne gładkie (nie zamsz). Ale ww. środki nie zawierają dodatków koloryzujących.
W przypadku skóry ważne jest to, żeby nie dopuścić do jej wysuszenia i tym samym popękania. No chyba że delikatnie zedrzesz cały glanc i będziesz miał alcantrę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum