Czytając takie historie ostatnie włosy staja mi dęba.Przecież wyjeżdzamy m. in. aby poprawić byt naszym dzieciom a nie by je karać. http://polonia.wp.pl/coun...,wiadomosc.html
Ta opisana sytuacja jest normalnie chora.Jak w ogole normalnie rozumujaca kobieta-matka dzieci potrafi cos takiego zrobic?ale takich eurosierot bedzie niestety jeszcze wiecej.Bo coz takiego w naszym kraju sie zmienilo?
Ja sama znam w swoim kregu znajomych przypadki ,kiedy jedno z ludzi wyjezdzalo poprawic byt swojej rodzinie ,a potem po paru miesiacach ma juz swoja druga rodzine w nowym miejscu ,a to co sie dzieje w Polsce ma w D...
Jak to moj malzonek Krolik powiedzial-albo razem wszyscy wyjezdzamy,albo nikt nie wyjezdza.Nie ma rozbijania rodziny.Poczatki byly masakryczne,ale teraz czujemy ,ze jestesmy rodzina
(bo dzisiaj niedziela)
Pozdrawiam
joy Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 141 Skąd: 'S-GRAVENHAGE
Wysłany: 2008-04-20, 08:50
No niestety ludzie znaleźli sobie łatwy sposób na życie.Nie radzili sobie z wychowaniem dzieci,więc wio jak najdalej od domu rodzinnego pod pozorem biedy(wiadomo,że wtedy wszyscy wybacza pozostawienie rodziny,bo to przecież wina państwa,a nie jej) i problem z głowy.Dzieci zostawia się na głowie babć,ciotek,wujków,a niech się oni martwią ja muszę zarabiac.Bardzo wygodne i skrajnie nieodpowiedzialne,ale niestety coraz powszechniejsze.
To są te tzw.polskie wartości rodzinne,na które z takim uwielbieniem powołuje sie polski kościół.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum