Holadnia Dla Poloni
e-holandia.info  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Eurojob Poznań - Hoofddorp - polecam!
Autor Wiadomość
Vintarr 

Wysłany: 2008-10-17, 09:23   Eurojob Poznań - Hoofddorp - polecam!

Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj.
Chcialam wyrazić swoją opinię o pośredniku pracy, u ktorego pracowałam bez mała 3 miesiące, zanim mój chłopak nie wciągnął mnie do tego bagna zwanego 'Van Koppen & Van Eijk ;/
Chcialabym wyrazić wdziecznosc (gdybym mogła )mojemu bylemu koordynatorowi za to, jaka WSPANIAŁĄ prace wykonywałam przez ostatnie 1,5 miesiąca. Nie będzie chyba przesady w tym że powiem, iż taka praca moze mi sie juz nigdy w zyciu nie dostac ;( moglabym tam siedziec do konca swoich dni! bywało, ze nie chciało mi się wracac do domu, bo atmosfera (jakkolwiek dobra) nie była tak swietna jak w robocie. Wiem, nie kazdemu moglo się tak dobrze trafic jak mnie ( mojej siostrze, a pozniej jeszcze dwom znajomym , ktorych tam wciagnęlysmy), ale ja patrzę przez pryzmat moich ostatnich doswiadczeń. Siedzenie przy komputerze w laboratorium, na tym to polegało...caly dzien pracy, kiedy akurat nie było tzw. "SQ Penów" do budowania albo testowania, wypelniala nam zabawa, krecenie sie i jezdzenie na krzesłach obrotowych, ogladanie filmów na youtube, granie w wisielca na tablicy, wychodzenie na fajke bądź na kantynę z przełożonym i konstruktywne dyskusje w języku angielskim :D :D:D A i tak byli z nas zadowoleni bo kiedy juz ROBILISMY, to w ciagu godziny zrobilismy wiecej, niz cala reszta pracownikow w ciagu dnia :D totez sam "PANTAR Amsterdam" wystapil o przedluzenie nam kontraktu do pół roku :D moglabym napisać całą magisterkę na temat tej pracy :D nie uwierzylibyście ze takie coś można dostac u POŚREDNIKA! :D za całe to zbijanie bąków przez 8 godzin płacili mi 7,80 euro na rękę. :!: także wychodziło 310-312 euro tygodniówki. ! jezeli chodzi o zarobki (nie wiem jak w innych ale w moim przypadku) FIRMA ZAWSZE< ALE TO BEZ WYJATKU ZA KAZDYM RAZEM POZYTYWNIE MNIE ZASKAKIWAŁA, GDYŻ PŁACIŁA POWYZEJ MOICH oczekiwań. Za mniejszą ilosc przepracowanych godzin płacą więcej, no, ale kto by się spodziewał tego, ze czasami wyjdzie 13 euro/h? :twisted: tak np ktoregos razu mialam tylko 14 godzin w tyg, a dostalam za to cale 202 euro :D za 1 przepr dzien w ilosci srednio 6-8 godzin masz 70-80 euro, w zaleznosci od wieku ( ja jestem w tym najkorzystniejszym, hehe :>)
Należy dodać, że wcale nie miałam tam żadnych znajomości ani układów, a wiekszosc ludzi była z miejscowosci skad pochodzi Zalozycielka agencji, podczas gdy ja z zupelnie innej :P
Warunki mieszkaniowe sa w niektorych miejscach super, piekne Holenderskie domki, full wyposazenie, salony z kominkiem itp. Jesli cos sie nie podoba w mieszkaniu, domku, wystarczy telefon i masz przeniesienie ( nie siedzi sie cicho jak trusia i godzi na to co Ci daja :D )
Mieszkania w Amsterdamie sa o niezbyt wysokim standardzie, ale ja tam mieszkałam i nie narzekalam :D co wiecej, sama wybralam sobie to lokum , na wlasne zyczenie :D wiadomo, nie ma to jak stolica :mrgreen:
W BIURZE siedzą cioty, jak umiesz walczyć o swoje, umiesz powiedziec, co Cię boli, znasz jezyk angielski albo....masz farta , to bedziesz z nimi zyc w zgodzie, bez zadnych wiekszych spiec, miec dobra prace i obie strony beda zadowolone :D

Moje pozostałe prace w Eurojob:
- Przetwornia warzyw i owoców "Levarht" - praca lajtowa, chociaz troche zimno
-"Culinair-service" Nieuw Vennep - przy zmywaku, atmosfera byla swietna i nikt nie poganiał,w dodatku mozna sie bylo najesc do woli i podwedzic jakis słoik nutelli do domu :D
- "Packaging plus service" - siedzenie przy kompie i wgrywanie oprogramowania do telefonów samsung

a teraz jezeli chodzi o minusy (Bo jak wiadomo ...niemozliwym by było ze biuro ma tylko same zalety)
- wypłata pierwsza jest dopiero po 3ech tygodniach, w zwiazku z tym jest 3 tyg. przesunięcie ( to jest tez dobre dlatego,. ze jak wrocisz do polski to jeszcze przez nast 3 tyg pieniadze przychodza na konto :D )
w tym czasie mozna brac zaliczki 50 euro na tydzien (teoretycznie)
a praktycznie to WYSTARCZY TUPNAC NOGA I POSTRASZYC KOORDYNATORA TO DOSTANUIESZ ILE CHCESZ , hehe
- nastepny minus: ciezko sie do nich dodzwonic, czasem nie odbieraja telefonow (koordynatorzy, badz ludzie od zalatwiania pracy) ale wtedy trzeba uderzac do nich przez biuro) z reszta zropzumiale, rozmiawioalm kiedys z jednym z koordynatorow, i rzekła ze nie jest w stanie, majac meetingi z klientami, odbierac telefony od 80 zainteresowanych dziennie.
-czasami nie docierają do biura godziny ( mi osobiscie sie to nie zdarzylo, ale slyszalam o takich przypadkach)

i jeszcze takie ciekawostki
- przejazd w te i wewte jest bezpłatny ( niby kosztuje 50 e, ale rzeczywiscie jest za darmo, autobusem firmowym )

Udało mi się wydębić od księgowej "PANTARU" faktury od Eurojob, bo ktos tam zrobił popłoch w kurniku, ze biora za nas 40 euro/h, co mnie sie wydalo absurdem, totez bylam ciekawa jak to jest faktycznie. Otoz biora rzeczywiscie 16 euro za łebka/h , z czego taki farciarz jak ja dostaje niemal połowę, czyli jak najbardziej uczciwy układ.

Reasumując: jezeli masz 23-25 lat, wybierz EUROJOB, bo nigdzie nie zarobisz LEPIEJ! Zdrastwujcie :D

Odpowiedz do tematu