Wysłany: 2008-06-02, 22:41 jak zamieszakc legalnie w nl od czego zacząc pisaccccccccc!!
witam mam pytanie dotyczące wyjazdu na stałe do nl mam małe doświadczenie ponieważ pracowałem tam 10 mniej więcej wiem jak sie to robi ale prosił bym was o potwierdzenie mojej wiedzy dotyczącej osiedlenia sie w nl
witam, jeżeli chodzi o stały pobyt to na początku musisz zdobyć meldunek bo bez tego problem. dalej musisz mieć ubezpieczenie. i po pięciu latach od meldunku dostajesz obywatelstwo. chyba, że zdasz egzamin na znajomośc języka to możesz mieć szybciej.
_________________ jestem jedna z tych co nie boja sie zyc
obywatelstwa sie nie dostaje... oprocz meldunku w gminie trzeba miec rowniez meldunek w IND.. i o obywatelstwo niderlandzkie mozna wystapic... a nie koniecznie je dostac... wszystko zalezy od tego czy spelniamy wszystkie podane kryteria...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum