Wiek: 27 Dołączyła: 15 Maj 2007 Posty: 66 Skąd: Bielsko-Breda
Wysłany: 2007-05-20, 16:44
dokladnie dla kasy:)bo jaka przyszlosc w tej Polsce...konczymy szkoly ,konczymy studia-a pracy nie ma-nie ma i nie ma...naprawde przykre... i zamiast sie zmieniac na lepsze to jest coraz gorzej...Dlatego trzeba otworzyc sezon na "Kaczki"
tutaj troche innaczej sie zyje .Nawet jak masz ten 1000 euro to dajesz jakos rade a to dlatego ,ze ceny sa proporcjonalne do zarobkow .Mozna dostac tez zasilek na dziecko jezeli pracuje sie legalnie -nie jest to duzo ale starcza na odlozenie dziecku kasy i kupienia troche ubran czy rzeczy potrzebnych np nowego roweru itp.
Ale ciagnie do Polski do wlasnego domku pomimo wszystko i tego nikt ani nikt nie zmieni bynajmniej w moim wypadku
dokładnie, gdyby w Polsce były podobne zarobki jak tu, nikt by nie wyjeżdżał.Ja kocham swój kraj, ale klepać biedy mi się nie usmiecha
_________________ Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu
no ja tez kocham i marzy mi sie powrot ,moze kiedys jak sie zmieni w Kaczogrodzie to moze bedzie mozliwosc powrotu.A czy ktos z was w ogole myslal o powrocie do Polski?i jak wam tutja sie zyje?nie chodzi mi o kase ale ogolne odczucia
U mnie to jest tak. Przyjechałam z synkiem za mężem.Mieliśmy tu zostac tylko pół roku i wracać, bo Łosiek do zerówki już musiałby iść.Z upływem czasu stwierdziliśmy, że nie mamy po co wracać, skoro mamy mozliwość zostać w Holandii.Naszym zamiarem jest pobyć tu dwa lub trzy lata i wracać, ale czy tak będzie?Tego dowiemy się za dwa, trzy lata.. ;)...
_________________ Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu
to tak jak u nas ....
ale w planie ppowrot zreszta nasz diabel tez teskni za Polska ...
My tez.Tak sie mowi a po co tam ale tam sie wychowales i tam chcesz byc niestety zycie jest takie a nie inne
ale jeszcze 2 lata i spadamy(mam nadzieje!).
Dla lepszego żecia,mniej stresowego,dla lepszej przyszłości dzieci,chcę dać im szanse na lepszy start.Dlatego bo tu nas nic nie trzyma,dlatego ,że chcę z tąd uciec jak najdalej,dlatego że zycie wystarczająco mocno nam dokopało,dlatego że mamy nadzieję na przeżycie czegoś wspaniałego w tym krótkim życiu......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum