Solaris to jest takie rozliczenie od pracodawcy czyli jakby odcinek wyplaty. Jest napisane ile zarobiles , co ci odciagneli od podanej kwoty , ile dostajesz na reke- chyba dobrze to ujelam. Jezeli napisalam cos nie tak to niech ktos mnie poprawi
Źle to ujełaś:
SALARIS - Wypłata
SALARISSTREOOK -
Topola napisał/a:
to jest takie rozliczenie od pracodawcy czyli jakby odcinek wyplaty. Jest napisane ile zarobiles , co ci odciagneli od podanej kwoty , ile dostajesz na reke
I nie wymawia sie "solaris" tylko tak jak sie pisze czyli "salaris"
Popieram kolegę z tym ośmieszaniem się..
_________________ Nikt nam nie będzie mówił jak mamy żyć
Bo nikt za nas nie umrze...
Topola Pomogła: 4 razy Dołączyła: 06 Sie 2008 Posty: 101 Skąd: Polska
Wysłany: 2008-08-09, 15:05
Nie przesadzasz ? tobie sie nie zdarzaja przejezyczenia ? I wiem co jest ujete na salarisie bo tez otrzymywalam takowe- na pewno nie jest tylko napisana kwota wyplaty, ale rowniez pare innych rzeczy. Na drugi raz zastanow sie , ze napisalam , iz moglam to zle okreslic, a jakbys dobrze czytal to jednak jest forma rozliczenia od pracodawcy a nie od ksiedza.
Wysłany: 2008-08-10, 10:10
Dobra, skonczcei juz sobie dogryzac bo sie z watkiem to kompletnie juz mija...mialo byc o wynajmowaniu mieszkania przez agencje, a nie o poprawnosci ortograficznej
Niech ktos moze poda jakies godne polecenia agencje nieruchomosci w Amsterdamie. Podejzewam ze ta sprawa jest conajmniej podobna do sytuacji na wyspach UK, gdzie jak zle trafisz to bedziesz za to placil i to slono.
Jestem tu nowy i nie wiem czy ten temat juz był poruszany ale jak wyglada sprawa wynajmu mieszkania jezeli nie posiadam zadnej pracy lecz chce zrejestrowac własna firme(handel obwozny) a do tego potrzebuje zameldowania no i oczywiscie gdzies musze juz nocowac zanim wszystko załatwie jak wedłog was to powinienem rozegrac prosze o pilna pomoc jestem juz w drodze do holandii Dziekuje
Jezeli ktos posiada info na temat taniego mieszkania na połodniu prosze o pomoc dziekuje jeszcze raz Pozdrawiam
Wysłany: 2008-10-29, 09:16
Raczej trudno o " tanie" mieszkania a u maklera musisz spelniac kilka warunkow i to bywa trudne do przeskoczenia. Jedni zadaja wysokich zarobkow, a nawet jak je masz to tez czesto cos im nie pasuje no i kilka tysiecy euro na poczatek. Borg+ czynsz + oplata za posrednictwo. Przerabialam to kilka razy i mimo dosc wysokich zarobkow meza i tak byly problemy. Moze zamiast mieszkania poszukaj na poczatek pokoju- z tym jest troche latwiej. Pozdrawiam
Topola dzieki za podpowiedz ale jak pisałem wyzej chce otworzyc działalnosc i potrzebuje wiekszego lokum zeby przechowac troche towaru i meldunku moze uda sie znalesc jakies mieszkanko do 300 euro jednopokojowe gdzies od prywatnego za dwa miesiace kaucje mogl bym zapłacic jezeli cos bedziecie wiedziec to prosze o info Dziekuje Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum