Holadnia Dla Poloni
e-holandia.info  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Weller
Autor Wiadomość
mathnl 
mathnl

Wysłany: 2007-10-21, 20:59   Weller

cześć!Zapisałem się ostatnio do spółdzielni Weller.Czy ktoś już korzystał z tej lub innej spółdzielni mieszkaniowej?Jak długo czekaliście na mieszkanie?Z tego co mi mówiono obowiązuje po prostu kolejka.Czy chodziliście pytac sie w trakcie oczekiwania?Czy możliwe że będą Polaka "rolować" i w związku z brakiem zainteresowania przesuwać w kolejce?Ale z kolei chodzić co tydzień i się dopytywać nie za bardzo chyba wypada.Math

Bisurmanica 
Bisurmanica

Wysłany: 2007-10-22, 15:52   

Ostatnio rozmawiałam o tym z pewną znajomą, która z kolei ma inną znajomą.Tamta kobieta nachodziła ponoć spółdzielnie, mówiła o trudnych warunkach itp.W rezultacie bardzo szybko otrzymała mieszkanie
Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2007-10-23, 03:43   

całe szczęście nie mam noża na gardle.Ale chyba przejdę sie za miesiąc.To nic nie kosztuje.dzięki :) :)

alicja2911 
moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2008-04-14, 17:31   

Mathnl byles sie dowiadywac?My zapisalismy sie do woningnet ,ale tez czeka sie latami.Podobno teraz jest lepiej niz kilka lat temu-opinia Holendra ,ktory ma mieszkanie dzieki Woningnet.Facet czekal 6 lat na mieszkanie :roll:
Nie spodziewam sie szybkiego '"przydzialu", sklaniam sie bardziej ku hipotece ,ale nie wiem od czego w sumie zaczac.Mamy kontrakt na czas nieokreslony i moze warto byloby to wykorzystac .Ale jak licze nasza zdolnosc ,to starczy chyba na garaz z klimatyzacja :lol1:
Nasz region jest ciezki jezeli chodzi o mieszkania.
A moze ktos ma optymistyczna wiadomosc i jest posiadaczem takiego mieszkania z Woningnet-u?
Pozdrawiam

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-04-16, 04:44   

Alicja oczywiście że byłem.Ale z Wellerem widze że szanse są niewielkie.Jestem zapisany juz w pięciu spółdzielniach.Reaguję na każdą odpowiadającą mi ofertę.Listownie,przez internet lub osobiście w zależności od spółdzielni.Problem chyba w tym że ja szukam domu a tutaj jest jednak mniejsza rotacja niż z małymi mieszkaniami.Ale liczę że w końcu mi się poszczęści.Pozdrowienia.

alicja2911 
moderator

Wysłany: 2008-04-16, 06:24   

Mathnl czy moglbys podac nazwy tych spoldzielni ,gdzie sie wpisales?
Pozdrawiam

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-04-16, 17:46   

Oczywiście że mogę.Tyle że Tobie się chyba nie przydadzą poniewaz wszystkie mają domy w mojej okolicy. www.wellernet.nl www.offermans.nl www.wsdevoorzorg.nl www.woonpunt.nl www.wonenzuid.nl

alicja2911 
moderator

Wysłany: 2008-04-17, 06:51   

mnie sie nie przyda ,ale moze komus z Twojego regionu.Mam nadzieje,ze doczekamy sie wszyscy "wlasnego" kata.
Pozdrawiam i dzieki :D

chudy 

Wysłany: 2008-05-06, 05:13   

Witam.To niewiarygodne,myslalem ze w Polsce mamy balagan.Jestem w trakcie zalatwiania hipoteki i wlasnie zaginely moje wszystkie dokumenty z tym zwiazane przygotowane przez Hipotekera.Dzis mialem miec notariusza a tu klapa.Nawet nie wiadomo kto je zgubil Hipoteker czy bank ABN.Teraz to dopiero sobie poczekam.Pozdrawiam wszystkich.

Koza 
Administrator

Wysłany: 2008-05-06, 06:00   

Gratulacje z okazji zakupu domu i łączę się w bólu z powodu problemów. Ja też, jak załatwiałem hipotekę, miałem serię problemów, dość często ginęła kopia paszportu mojej żony. Na szczęście na koniec się zrehabilitowali, m.in. notariusz zadzwonił z pytaniem, czy zorganizować na czas podpisywania aktu tłumacza.

A bałagan w Holandii jest - Belasting Toeslagen usilnie przesyła mi mocno zawyżony Kindertoeslag, mimo że wypełniłem wniosek z właściwymi dochodami. A rozliczenie roczne wysłałem kilka miesięcy temu i cisza...

Pozdrawiam.

chudy 

Wysłany: 2008-05-06, 15:28   

Hej.Obiecali mi ze jutro juz napewno dojdzie do podpisania aktu notarialnego.Oby poslzło gładko.Kolego wspomniałes kiedys ze napiszesz o mieniu przesiedlenczym.Nie moge sie doczekac,chodzi mi dokładnie o autko bo ciezko mi sie z nim rozstac.Duzo tego załatwiania?Bo po przejsciach z hipoteka to czuje wstret do urzedow.Pozdrowionka.CHUDY.

joanna_82 

Wysłany: 2008-05-08, 08:24   

a czy prawda jest, ze aby zapisac sie w Wellerze jako ´´woningzoekende´´ trzeba uprzednio byc zameldowanym w gemeente min. rok czasu??

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-05-09, 02:23   

Joanna nie wiem.Ja jestem zapisany w Wellerze ale zameldowany w Holandii duzo dłużej.Jeżeli chcesz to wiedzieć dokładnie w przyszłym tygodniu będę w Wellerze to zapytam się.Ale tak na marginesie ta spółdzielnia to kicha.Można na mieszkanie czekać z 10 lat.Nie dysponują zbyt dużą ilością mieszkań i chyba przede wszystkim jest mała rotacja.Pozdro.

joanna_82 

Wysłany: 2008-05-09, 12:19   

pewnie masz racje, bo doswiadczyles sam na sobie. niby na stronie maja sporo ofert i to o lokacji gdzie naprawde mnie interesuje,ale coz fakty to fakty. kolejny raz sie zniechecilam. powiedz mi jeszcze mathnl czy ´´afspraak`` jest konieczny, czy moze jak przejde sie osobiscie to porozmawiaja ze mna??

joanna_82 

Wysłany: 2008-05-09, 12:21   

przpraszam chodzilo mi ´´o lokalizacji``,czasami mi wypadaj polskie slowa:)

Odpowiedz do tematu