Holadnia Dla Poloni
e-holandia.info  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
KPN mobiel - polecam
Autor Wiadomość
Królik 
Administrator

Wysłany: 2008-02-03, 17:55   KPN mobiel - polecam

Powstał nowy dział a więc pierwszy rozpocznę aby pokazać o co chodzi w tym dziale :wink:

Na początku życia w Holandii korzystałem z sieci T-Mobile płaciłem abonament 25 euro brutto i miałem 150 minut na rozmowy.
Od około roku korzystam z sieci KPN mobiel płacę 42 euro brutto i mam do wykorzystania 325 minut na rozmowy + sms.
Teraz najważniejsze porównanie i dlaczego polecam KPN:
1. Zasięg - w T-Mobile bardzo często traciłem zasięg nawet we własnym domu :mrgreen: w KPN jeszcze mi sie to nie zdarzyło
2. SMS- KPN w cenie abonamentu, T-Mobile za każdy sms była dodatkowa opłata
3. Dzwonienie na zagranicę jak i z - KPN wszystko odliczane z abonamentu, T-Mobile każdy impuls dodatkowa opłata
4. Nie wykorzystane kwoty - KPN suma nie wykorzystanych kwot sie sumuje z każdym miesiącem, T-Mobile tylko ostatni miesiąc reszta przepada

Podsumowując zauważam więcej plusów w sieci KPN niż T-Mobile i polecam ją innym użytkownikom, jeśli ktoś miał doświadczenia z którymś z tych usługodawców proszę o wypowiedzenie swoich doświadczeń :wink:

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-02-03, 21:02   

Ja mam abonament z Vodafonu.2 letni.1-sze osiem miesięcy 8,75 później 17,50.Za granicę ściąga z abonamentu ale za każde połączenie trzeba zapłacić ok.70 centów.Więc jak dzwonić to trzeba rozmawiać dłużej żeby się opłaciło.W abonamencie 100 min a więc nie tak wiele.Zasięg super.No i aparat praktycznie każdy za darmo(chyba oprócz nowej Nokii z nawigacją)

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-02-03, 21:04   

Królik napisał/a:
Podsumowując zauważam więcej plusów w sieci KPN niż T-Mobile
Ostatnio rozmawiałem z sąsiadem.Powiedział że właśnie najlepsza opcja jeśli chodzi o wybór providera to T-Mobiel.

Królik 
Administrator

Wysłany: 2008-02-03, 21:13   

mathnl napisał/a:
Powiedział że właśnie najlepsza opcja jeśli chodzi o wybór providera to T-Mobiel.

będę sie sprzeczał choćby z tego powodu:
Cytat:
1. Zasięg - w T-Mobile bardzo często traciłem zasięg nawet we własnym domu :mrgreen: w KPN jeszcze mi sie to nie zdarzyło

w parkingach podziemnych w T-Mobile tracisz zasięg a w KPN i chyba jak dobrze słyszałem Vodafon NIE

alicja2911 
moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2008-02-03, 21:24   

prawde mowi(nie dlatego,zebym sie bala :bu: ).Zawsze jak bylismy gdzies na parkingu albo w garazu nawet u siebie to zasieg byl zerowy.
Duzo osob kupuje tez Lebare bo podobno rozmowy do Polski sa bardzo tanie.

mathnl 
mathnl

Wysłany: 2008-02-04, 08:45   

alicja2911 napisał/a:
Duzo osob kupuje tez Lebare bo podobno rozmowy do Polski sa bardzo tanie.
To prawda ja sam mam drugi telefon z kartą Lebary i jak potrzebuję pilnie zadzwonić do Polski to jej używam.Z T-Mobile nie mam żadnych doświadczeń,przekazuję jedynie co mój sąsiad mówił.On jest takim typowym Holendrem skąpiradełkiem szukającym oszczędności gdzie się da.I właśnie o niskie ceny taryf mu chodziło.O zasięgu nie mówił nic.Ja często korzystam z jego rad i źle na tym przeważnie nie wychodzę.Pozdrowienia.

mruwa_ 

Wysłany: 2008-02-06, 16:54   

Witam,
to rzeczywiscie sie oplaca! Ja mam ogolnie telfort ktory niby tez jest polaczony z KPN-em, ale od czasu do czasu poprostu na caly dzien znika mi zasieg i sie nie ga nigdzie zadzwonic! Jeeeju, jak ja sie wtedy denerwuje, bez komorki to jak bez nogi!!
Ja w Telforcie na poczatku placilem 43 euro (dlatego ze bralem nowy telefon) za 400 darmowych minut + 200 na domowe wieczorami po 20:00 i do tego mialem jeszcze 120 darmowych smsow. Sms-y do Polski normalnie szly z puli do wykorzystania, jednak minuty nie, naliczali dodatkowe impulsy (te drozsze :mrgreen: )
A sama karta SIM jakby ktos chcial to kosztowala mnie (poniewaz teraz wzialem sama, bez telefonu) 23 euro i wzialem 300 darmowych minut i 90 sms-ow.

Pozdrawiam :->

Bisurmanica 
Bisurmanica

Wysłany: 2008-04-05, 13:45   

My też mamy dodatkową kartę lebary na dzwonienie do Polski ( 9 eurocentów za min na tel stacjonarny)
Na Holandię używamy vodafone i jeszcze nie było powodu do narzekań...

Ps.Paweł a mówiłeś że mozilla wykrywa popełnione błedy :P
A Ty walnąleś takiegooo byka i do tego go zacytowałeś hehehe
Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu

Królik 
Administrator

Wysłany: 2008-04-05, 15:10   

Bisurmanica napisał/a:
Ps.Paweł a mówiłeś że mozilla wykrywa popełnione błedy :P
A Ty walnąleś takiegooo byka i do tego go zacytowałeś hehehe

gdzie :lol1: :wink:

Bisurmanica 
Bisurmanica

Wysłany: 2008-04-05, 15:41   

a Ti choliro jedna sczwana :mrgreen:
Opuść swą głowę.Gwiazdy,one szeptają.Usłysz co mówią.I wiedz co to znaczy.Księzyc jest Twoim przewodnikiem.Zobacz jak idzie łagodnie przez światło, niczym dziecięce oko uratowane w baśniowym śnie...I śnij znowu

alicja2911 
moderator

Wysłany: 2008-04-14, 17:37   

Tez polecam Vodafone -jestem szczesliwa posiadaczka abonamentu w sieci Vodafone.Zasieg-nie narzekam jest ok .Jak dostane rachunek, to tez mam nadzieje ,ze nadal bede polecac :lol1:
Pozdrawiam

honoratka 

Wysłany: 2008-08-07, 06:22   

mathnl napisał/a:
Ja mam abonament z Vodafonu.2 letni.1-sze osiem miesięcy 8,75 później 17,50.Za granicę ściąga z abonamentu ale za każde połączenie trzeba zapłacić ok.70 centów.Więc jak dzwonić to trzeba rozmawiać dłużej żeby się opłaciło.

Jeśli zadzwonisz przez numer dostępowy 0656008902 a potem numer do Polski 0048... i na końcu # to ściągnie Ci tylko z darmowych minut, bez żadnych dodatkowych opłat.

alexxx 

Wysłany: 2008-11-10, 14:07   

Witam wszystkich! :)

A jak to jest z kartami prepaidowymi? Dopiero zacznę swoją holenderską przygodę i nie chcę się pakować w abonamenty (w necie widziała, że komórę można już za 50 euro kupić w sklepie, bez simlockow i innych takich).

Po holendersku na razie umiem powiedzieć "dzień dobry", więc odpada mi buszowanie po stronach operatorów...

Macie jakieś doświadczenia w tej materii? Bardzo proszę o jakieś sugestie :) I najlepiej żeby były tanie stawki na komórki do Polski :)

alicja2911 
moderator

Wysłany: 2008-11-10, 16:48   

Hej.Komorke mozesz juz od 40 e kupic(a nawet i taniej) i to w spozywczym sklepie np AH ,razem z numerem i 5 e na rozmowy.(z tzw starterem)
Tutaj link do przykladowej oferty http://telecom.ah.nl/ahm/RAPRL/AH-Mobiel/1005.html

Pozdrawiam

alexxx 

Wysłany: 2008-11-10, 23:43   

Ślicznie dziękuję :)

Odpowiedz do tematu