Wysłany: 2007-05-14, 15:32 Ceny komputerów w Holandii
Za niedługo wyjeżdżam do Holandii i chciałbym się dowiedzieć co nieco o cenach sprzętu elektronicznego w Holandii (konkretnie ceny laptopów i telefonów komórkowych) porłwnanie cen do Polski itp. z góry dzięki
_________________ Wyjeżdżamy z kraju...
kto ostatni w Polsce ten gasi światło
Az tak zle?
a co do Dell-a wydaje mi sie ,ze ceny sa przystepne
niestety(a moze" stety") mozesz tylko kupic w dell przez internet
Sa nieraz fajne promocje,czasami za darmo jest przesylka
pozdrawiam
Dell (i inne markowe komputery, np. HP/Compaq) mają tę zaletę, że mają stosunkowo niski pobór mocy, nie hałasują i zajmują stosunkowo mało miejsca, oraz jeśli coś walnie, to w czasie gwarancji zostanie bezproblemowo wymienione.
expat.adam
Wysłany: 2007-08-11, 17:05
Hej. Dziękuję za wskazówki.
Właśnie o to mi chodzi, żeby komp chodził cicho. To, co teraz mam ogłusza. Wiatrak dosłownie wyje, jakby komputer miał zaraz gdzieć odlecieć a dysk twardy rzęzi, nie wiedzieć po co i dlaczego.
No i zamykanie okienka explorera czy innego programu zajmuje niekiedy tyle czasu, że można to zgłosić do księgi Guinnessa.
"To, co teraz mam ogłusza. Wiatrak dosłownie wyje, jakby komputer miał zaraz gdzieć odlecieć "
expat.adam
eee a moze za dlugo masz wlaczony bo cos sciagasz ?:mrgreen: (taki zarcik )
Nasz z Dell nie wyje i czasami tydzien nie jest wylaczany i chodzi ok a mamy go 2 lata
odpukac wszystko jest ok i nigdy nie mielismy jakis dziwnych sytuacji ani problemow
polecam
expat.adam
Wysłany: 2007-08-11, 18:07
E, tam. Przypuszczam, że ten wiatrak chodzi tak mocno po to, żeby ochładzać ciepło, które sam produkuje... tak głośno chodząc
No to Dell wydaje się być w porządku. W dodatku z tej stronki, którą podałaś wywnioskować można, że ceny komputerów w Holandii są relatywnie tańsze (w odniesieniu do płacy) niż w Polsce. Fajnie, jak już tam będę
Ceny nie mogą być tańsze. Ceny mogą być niższe. Sam produkt może być tańszy.
alicja2911 napisał/a:
eee a moze za dlugo masz wlaczony bo cos sciagasz ?
Mój komp w domu (Compaq Deskpro) jest włączony już ponad rok (z krótkimi przerwami na wymianę dyku i pamięci) i nie chodzi głośniej niż na początku, nawet ciszej. A mam go już półtora roku i kupiłem go jako używany. Więc głośność wentylatora nie zależy od czasu włączenia.
expat.adam napisał/a:
No i zamykanie okienka explorera czy innego programu zajmuje niekiedy tyle czasu, że można to zgłosić do księgi Guinnessa.
Zgaduję - Windows i ma za mało pamięci?
Moim zdaniem należy wyjść z założenia, że "nie stać mnie na kupowanie rzeczy najtańszych" i kupić dobry komp, który nie zacznie wyć po pół roku, bo łożyska w wentylatorach się wyrobiły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum